De ce uitarea e bună și cum să-ți ții în priză creierul

Publicat pe de Catalina Cristescu

Nu te îngrijora, uitarea e bună! Iată cum te ajută uitarea să fii mai sănătoasă și de ce e important să-ți antrenezi creierul chiar și la bătrânețe. 

De ce uiți

Știi cum în desenele animate anumitor personaje le lua creierul foc sau scotea fum? Nu se întâmpla asta dacă nu uiți nimic, și practic ar fi imposibil.

Dar uitarea îți ajută sistemul nervos să se păstreze în formă, să fie mai sănătos! Însă cum se face selecția uitării?

Simplu, ce nu exersezi sau nu accesezi mai des pur și simplu se uită. Creierul tău consideră că acele informații sunt inutile și prin urmare le șterge.

Citește și:

Psihologii au găsit soluția! Cum trebuie să gândești dacă vrei să ai succes în viață

Ce îl face să fie un bărbat bun în pat! Nu, nu e vorba de mărime

Antrenează-ți creierul

Iar pentru a combate diferite boli precum demența sau Alzheimer e important să îți ții creierul activ. În plus, tinerețea vine din interior, iar o minte tânără îți va da o atitudine tânără.

Concret ce e de făcut? În primul rând ai grijă să dormi bine și suficient, fă sport, mănâncă sănătos, dansează, citește, călătorește și, pe cât posibil, învață lucruri noi care să-ți flexeze în continuare neuronii.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter