E dovedit științific! Mirosul de pământ are efect antidepresiv

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ai avut o zi sau o săptămână proastă? Ieși undeva în natură. Mirosul de pământ are efect antidepresiv, iar știința susține asta!

În cazurile de depresie, psihologii recomandă activarea comportamentală, care înseamnă sport, plimbări în aer liber, dezvoltarea de hobby-uri etc.

Acum, oamenii de știință aduc un alt argument pentru petrecerea timpului liber în natură, și dacă stai să te gândești chiar au dreptate.

Mai ții minte mai ales cum după o ploaie îți umpleai plămânii cu aer și te simțeai grozav? Parcă voiai să inspiri mai mult, și mai mult, acel aer cu o aromă specifică?

Citește și:

Cină la prima întâlnire? Ce spune despre tine mâncarea aleasă

Ceartă-te sănătos! Ce greșeli să eviți când are loc o ceartă în cuplu

Mirosul de pământ are efect antidepresiv

Mai concret, o bacterie din pământ, pe numele său complicat Mycobacterium vaccae, stimulează la nivelul creierului secreția de serotonină.

Ceea ce se traduce printr-o stare psihică mai bună, o senzație de bine și implicit mai puțină tristețe atât de prezentă în stările depresive.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter