Mihaela Bilic a dezvăluit care este singura băutură benefică pentru creier și slăbit: „Miracol pe pământ. Te protejează de Alzheimer, Parkinson”

.

Mihaela Bilic a dezvăluit care este singura băutură benefică pentru creier și slăbit. Nutriționista a spus că este vorba despre cafea. Ea recomandă să bem trei până la cinci cafele pe zi, deoarece acestea ajută creierul să rămână activ și sprijină procesul de slăbire. Iată ce mărturisiri a făcut specialista recent!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Mihaela Bilic a spus că singura băutură care ajută atât creierul, cât și slăbitul este cafeaua. Cafeaua ajută celulele nervoase să rămână active și poate proteja creierul de boli precum Alzheimer sau Parkinson. De asemenea, această băutură are efecte care sprijină procesul de slăbire.

Steaming cup of coffee on a saucer with coffee beans scattered around.Steaming cup of coffee on a saucer with coffee beans scattered around.

Citește și: Cum alegem cei mai sănătoși mici și care e porția corectă. Mihaela Bilic: „Fiecare după cât îl ține cureaua!'

Mihaela Bilic a dezvăluit care este singura băutură benefică pentru creier și slăbit

Mihaela Bilic a vorbit recent despre beneficiile cafelei și cum aceasta poate fi un aliat atât pentru creier, cât și pentru slăbit. Potrivit nutriționistei, este indicat să bem cel puțin trei până la cinci cafele pe zi. Consumul regulat de cafea de-a lungul vieții poate proteja creierul de boli degenerative, precum Alzheimer sau Parkinson.

Pe lângă efectul benefic asupra creierului, specialista a explicat că această băutură sprijină și procesul de slăbit prin mai multe mecanisme, inclusiv stimularea sistemului nervos.

„Trei, minim, ca să ne facă bine. Trei, cinci cafele. Eu nu reuşesc să beau suficientă cafea… bobul de cacao şi bobul de cafea sunt miracol pe pământ. Consumul de cafea de-a lungul vieţii te protejează de toate maladiile degenerative, neuronale, de Alzheimer, de Parkinson, de belele alea… tocmai pentru că ai băut cafea şi celula nervoasă a stat trează.

Cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos', a declarat nutriționista în cadrul unei emisiuni, conform cancan.ro.

Citește și: Mihaela Bilic: top trei alimente sățioase care au puține calorii și ne ajută silueta

Ce beneficii mai are cafeaua

Mai mult decât atât, în volumul ei „Sănătatea are gust', Mihaela Bilic a explicat care sunt numeroasele beneficii ale cafelei. Aceasta sprijină digestia, ajută la creșterea energiei și protejează celulele prin acțiunea antioxidantă.

„Cafeaua mărește rezistența la efort și crește performanțele fizice. Ajută organismul să transforme mai multe grăsimi în energie. Cafeina crește forța de contracție musculară, scade oboseala și îmbunătățește funcția respiratorie. Este diuretică.

În plus, scade riscul apariției litiazei urinare și ameliorează gradul de hidratare la sportivi sau la persoanele în vârstă. Are efect stimulator tubului digestiv, crește mobilitatea și relaxează sfincterele, ceea ce duce la o golire mai rapidă a stomacului sau vezicii biliare, accelerează progresia bolului alimentar, ameliorează sau combate constipația și îmbunătățește digestia.

Este un puternic antioxidant. O ceașcă de 150 ml conține 200-500 mg polifenoli, substanțe care neutralizează stresul oxidativ și acțiunea nocivă a radicalilor liberi, micșorând riscul aparției unor afecțiuni, precum diabet de tip 2, boli cardiovasculare și neurovegetative', a mai precizat ea.

Citește și: Traian Băsescu susține că Nicușor Dan este un președinte bun, deși în trecut spunea că nu e capabil să ia decizii: „El citește foarte mult, analizează'/ Ce spune despre Ilie Bolojan

Cum poți prepara cea mai bună cafea

Ține cont de următorii pași pentru a prepara cea mai bună cafea:

Alege boabele potrivite

Calitatea cafelei începe cu boabele. Alege cafea boabe proaspete, de origine clară și păstrează-le într-un recipient ermetic, departe de aer, lumină și umiditate. Ideal este să le macini chiar înainte de preparare, deoarece aroma se pierde rapid după măcinare.

Măcinarea corectă

Gradul de măcinare trebuie să se potrivească metodei de preparare: espresso măcină fin; filtru/ aeropress măcină mediu; french press măcină gros. Măcinarea corectă asigură extracția optimă a aromelor.

Raportul cafea-apă

Pentru o cafea echilibrată, folosește aproximativ 15-18 grame de cafea la 250 ml apă (aproximativ o lingură plină la fiecare 125 ml apă). Ajustează după gust.

Calitatea apei

Apa contează la fel de mult ca boabele. Folosește apă filtrată sau de izvor, nu apă clorurată. Temperatura ideală este între 92-96°C. Nu fierbe apa complet, pentru a evita arderea cafelei.

Tehnica de preparare

Fiecare metodă are secretele ei: espresso – presiune constantă și timp scurt de extracție (25-30 secunde); french press – infuzie de 4 minute cu apă fierbinte, apoi presare lentă; filtru – turnare lentă, constantă, pentru extracție uniformă. Atenție la timpul de preparare, deoarece prea scurt sau prea lung afectează gustul.

Final touch

Savurează imediat după preparare, pentru că aromele se pierd rapid. Poți adăuga lapte, zahăr sau condimente (scorțișoară, cardamom, cacao) dacă vrei o experiență diferită.

Sursa foto: Facebook/ Freepik

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton