Neglijență sau asumare? Januhairy și vedete care nu se epilează

Publicat pe de Catalina Cristescu

La început de an o nouă campanie trezește reacții diametral opuse. Studenta la actorie Laura Jackson, din Marea Britanie, a lansat Januhairy și invită femeile să nu se mai epileze și să spargă tabuurile despre pilozitatea feminină. Dar există multe vedete care nu se epilează și i-au luat-o deja înainte.

Neglijență sau asumare? Januhairy și vedete care nu se epileazăNeglijență sau asumare? Januhairy și vedete care nu se epilează

În mai 2018 Laura Jackson se pregătea pentru un rol și a trebui să nu se mai epileze.

Deși inițial a fost o provocare, după câteva săptămâni a început să se obișnuiască cu pilozitatea corporală, ba chiar să îi placă renunțarea la lama de ras.

S-a simțit eliberată, că are mai multă încredere în ea, deși lumea din jur nu înțelegea fenomenul sau nu era de acord cu el.

A observat tabuul despre părul de pe corp al femeilor și astfel i-a venit ideea pentru Januhairy.

Laura Jackson, inițiatoarea Januhairy

Laura Jackson, inițiatoarea Januhairy

Laura nu a gândit campania ca pe o reacție de furie la adresa oamenilor care nu văd cât de normal este să ai păr pe corp, ci ca pe un proiect care ne ajută să ne înțelegem mai bine pe sine și pe cei din jur.

Cum o campanie nu o desfășori de unul singur, tânăra studentă a invitat femeile din lumea întreagă să i se alăture, iar la 13 zile de la debut există 3555 de postări pe Instagram sub hashtag-ul #januhairy.

Citește și:

Scandal pe Twitter! Actrița Sophie Turner apără persoanele cu boli psihice

Și vedetele au suferit de depresie postnatală. Care sunt semnele

Mai mult, Laura Jackson a inițiat o strângere de fonduri pentru organizația body-positive Body Gossip ce îndeamnă la creștere personală prin artă și educație.

Ce impact ar avea o astfel de campanie anti-epilat în România? Rămâne de văzut, dacă o va iniția vreodată cineva la nivel local.

Mai ales că trăim într-o țară unde se pune foarte mult accent pe prima impresie, pe părerea sau judecata celorlalți, și chiar bărbații se pensează, se epilează și merg la manichiură.

Creșterea în voie a părului corporal ar fi pentru femei o dovadă de neglijență, lipsă de iubire de sine, nevoie de atenție sau semnul unei asumări totale?

Cu multe luni sau chiar ani înainte de Januhairy, vedete de la Hollywood au declarat război epilatului și și-au asumat deschis acest lucru prin postări proprii pe conturile de Instagram, în interviuri ori surprinse de paparazzi. Vezi galeria.

Foto: Hepta, Instagram 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter