(P) BACK TO SPORT cu Nike. Andreea Raicu: „Nimic nu mă poate opri, am găsit acel echilibru între minte, suflet și corp!”

Publicat pe

Sportul te face mai fericit!’. Ați auzit de multe ori această afirmație, dar nu i-ați înțeles cu adevărat sensul până când nu ați simțit furtuna de dopamină, serotonină și endorfine care ne dau starea de bine, care vine însă la pachet de multe ori cu febra musculară, dacă facem mișcare după o perioadă lungă de lipsa de activitate. Este ceva mai greu să facem sport în această perioadă complicată, dar nu imposibil, iar Andreea Raicu și Nike ne asigură că #NimicNuNePoateOpri.

Sportul nu este (doar) despre slăbit, așa cum unele persoane au impresia, ci despre starea de bine, iar efectele pe care le are mișcarea nu se văd doar la nivel fizic, ci și psihic. În urmă cu câțiva ani, Andreea Raicu spunea că sportul i-a schimbat viața. Nu avea probleme cu greutatea, dar avea nevoie de energie și starea de bine de după, iar sportul intens i-a oferit acest confort psihic.

„Înțeleg de ce foarte mulți oameni luptă în aceste momente și cu anxietatea, stresul și disconfortul emoțional. E greu să nu te sperii și să nu te panichezi în vremuri de mare instabilitate, în care simți că nu ai deloc controlul. Dar la fel cum avem grijă de noi din punct de vedere fizic, spălându-ne des pe mâini și întărindu-ne imunitatea, la fel ar trebui să facem și cu sănătatea noastră mentală, care și ea are mult de suferit în această perioada. În plus, poate nu știai dar există o legătură foarte strânsă între cele două, astfel încât atunci când una are de suferit, și cealaltă își pierde echilibrul.', scrie Andreea Raicu pe blogul său.

Că sportul schimbă vieți și are efect terapeutic este un fapt dovedit științific. Astfel, atunci când facem sport, indiferent de tipul lui, creierul nostru produce trei dintre așa-numiții „hormoni ai fericirii': dopamina, endorfinele și serotonina.

Dopaminei i se datorează starea de bucurie și entuziasm din timpul practicării unui sport, este hormonul care te mobilizează, îți dă încredere, energie și putere de concentrare.

Pe de altă parte, corpul secretă endorfine atunci când simte durere, tensiune, disconfort fizic, ca într-o reacție de autoapărare. Endorfinele funcționează ca un analgezic natural și datorită lor simți plăcere după ce corpul a fost pus în disconfort. De aceea, chiar dacă ai febră musculară după un antrenament intens, te simți fericită. Poate părea paradoxal, dar sportul are și calitatea unică de a ne face să trăim „durerea fericită' și aici intervine serotonina. Efectul serotoninei îl simți după antrenament, când nivelul dopaminei începe să scadă, dar te simți mulțumită și ai o dispoziție excelentă datorită activității pe care tocmai ai încheiat-o.

(P) BACK TO SPORT cu Nike. Andreea Raicu: „Nimic nu mă poate opri, am găsit acel echilibru între minte, suflet și corp!'(P) BACK TO SPORT cu Nike. Andreea Raicu: „Nimic nu mă poate opri, am găsit acel echilibru între minte, suflet și corp!'

Dacă nu ai secreta serotonină, probabil ai fi mereu într-o stare depresivă și asta pentru că sportul vine ca un antidot la producerea excesivă a cortizolului, hormonul stresului, care, secretat în exces, ajunge să tulbure toate procesele din organism.

La aceste reacții în lanț s-a referit Andreea Raicu atunci când a afirmat că sportul i-a schimbat viața, iar exemplul ei poate fi urmat de fiecare dintre noi. Timpul și spațiul sunt doar scuze care ne pot opri din drumul nostru. Chiar dacă momentele prin care trecem în această perioadă nu sunt deloc ușoare și accesul la sălile de sport este îngreunat, soluții există. Și tocmai pentru că panica și anxietatea, care în timp pot determina apariția depresiei, afectează tot mai multe persoane anul acesta, avem nevoie de sport mai mult ca niciodată!

Lumea în jurul nostru se schimbă. Ni se schimbă modul de viață, obiceiurile, dar noi nu ne putem opri. Trebuie să mergem mai departe, să privim înainte cu optimism. Este în natura noastră. Eu meditez pentru a rămâne mereu prezentă și a devein conștientă de cee ace e cu adevărat essential. Practic yoga pentru a rămâne mai calmă. Îmi place să cred că am găsit acel echilibru între minte, suflet și corp. Îmi place să alerg, să simt pulsul orașului din nou pentru a fi pregătită. Așa că: nimic nu mă poate opri!', ne încurajează Andreea Raicu.

Lumea s-a schimbat, așadar! Ni s-au schimbat obiceiurile, modul de viață. În timp ce marile campionate sportive se anulau rând pe rând, noi am devenit jucătorii celei mai importante competiții. O competiție cu noi înșine și cu noul mod de viață la care a trebuit să ne adaptăm. Scorul a fost mereu strâns, demonstrându-ne că în noi stă puterea de a ne adapta, de a reveni mai puternici de fiecare dată. Este în natura noastră să mergem mai departe. Ne-am pierdut temporar o parte din libertate, dar am câștigat forța de a lupta pentru a ieși victorioși pentru că #NimicNuNePoateOpri.

Nu toți suntem campioni pe terenul de baschet, fotbal, tenis sau bazinul de înot, dar avem dreptul să fim campioni în propria noastră viață, iar decizia de a fi sănătoși și fericiți ne aparține în totalitate! Exemplele celorlalți ne pot servi drept inspirație, dar decizia de a ne autodepăși și de a ieși învingători din această pandemie este doar a noastră!

Nimic nu ne poate opri să fim învingători și să triumfăm pe podiumul vieții noastre, iar Nike se asigură să nu uităm asta!

YOU CAN’T STOP SPORT!

YOU CAN’T STOP US!

BACK TO SPORT!

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter