(P) Cele mai utile și spectaculoase cadouri de Crăciun, de la MSI

Publicat pe

Gadget-urile sunt printre cele mai populare cadouri oferite celor dragi de sărbători, iar laptop-urile sunt cu siguranță cele mai utile gadget-uri – un laptop este deopotrivă o „mașină' de entertainment și de productivitate, un dispozitiv nelipsit din rucsacul unui student sau al unui angajat. Chiar și în perioada pandemiei, laptop-urile și-au găsit loc pe birourile de acasă, fiind acum esențiale pentru cei care se află în regim de „work from home'.

Pentru cei care vor să facă un astfel de cadou (sau chiar să își facă un astfel de cadou) unei persoane dragi, sunt câteva lucruri importante de luat în considerare. Așadar, vedem care sunt acestea, descoperind în același timp cele mai noi laptop-uri MSI și ce face ca un astfel de dispozitiv să fie un cadou excelent.

MSI Modern

MSI Modern este gama care se adresează publicului tânăr, studenților aflați în continuă mișcare și dornici să aibă în posesie un dispozitiv arătos, versatil, ușor și performant. Sunt două versiuni, de 14 și 15 inci, și ambele se remarcă printr-o greutate redusă, de 1,3kg (în cazul laptop-ului de 14 inci) și 1,6kg (cel de 15 inci). Au un aspect simplu, curat, cu logo-ul MSI amplasat cu un scris mic, pe centrul laptop-ului, fiind gravat cu laser. 

Gama Modern este și subțire, ajungând la 16,9mm – practic, cam cât două telefoane puse unul peste altul. Continuând la capitolul aspectului, punctăm culorile sale – Blue Stone, Carbon Grey și Beige Mousse pentru Modern 14 și Carbon Grey și Urban Silver pentru Modern 15. Ele conferă dispozitivelor un aspect elegant și arătos, potrivit pentru orice tip de activitate și orice tip de mediu.

MSI Modern 15 este un laptop potrivit pentru cei care se află în regim work from home în această perioadă, oferind o performanță excelentă pe un ecran mare și foarte bun. Acesta din urmă are o dimensiune de 15,6 inci, perfectă pentru vizionarea unui film sau serial la sfârșitul orelor de muncă, cu suport True Color, adică poți fi sigur de fidelitatea culorilor pe care le vezi. Puterea sa este generată de un procesor Intel din a 11-a generație (i5 sau i7), astfel că poți fi sigur că nu te va dezamăgi în timpul task-urilor.

498b3dec_Bluestone_(7)

Tastatura cu iluminare albă contribuie la aspectul frumos și modern al acestui laptop, a cărui baterie este și ea competentă, fiind capabilă să te țină 10 ore de muncă și având suport de încărcare rapidă, astfel că vei primi un „boost' rapid de energie atunci când ai nevoie. De asemenea, adaptorul compact din cutie este o alegere mult mai bună față de acele „cărămizi' clasice și vechi, care ieșeau în evidență în cel mai neplăcut mod cu putință.

Dacă însă preferi un laptop pe care să îl „plimbi' alături de tine după pandemie, Modern 14 ar putea fi alegera mai potrivită. În ceea ce privește puterea și autonomia, este identic cu „fratele mai mare', și oferă un ecran la fel de spectaculos, doar puțin mai mic, la 14 inci. Notabil este și faptul că ambele laptop-uri sunt certificate cu un standard militar de rezistență, astfel că nu ai de ce să îți faci griji dacă ți-l împinge pisica atunci când nu ești atent.

Există însă și o veste proastă: gama Modern este probabil cea mai populară a celor de la MSI, astfel că laptop-urile sunt momentan indisponibile, putând fi găsite până în urmă cu câteva săptămâni la un preț de aproximativ 4000 de lei. Totuși, dacă ești dispus să îți faci un cadou de Crăciun întârziat sau te gândești la cadoul de ziua ta pentru anul viitor, află că modelele „colorate' din gama Modern (Blue Stone sau Beige Mousse) vor sosi în România la începutul anului viitor.

MSI Prestige

0b4c68fb_Carbon_Gray_(10)

Se poate găsi totuși și o soluție pentru cei mai nerăbdători, care vor să schimbe laptop-ul chiar acum, de Crăciun, iar numele său este Prestige. 

Prestige este gama celor de la MSI dedicată profesioniștilor, celor care vor performanță și productivitate într-un aspect „de business'. Sunt laptop-uri mai scumpe decât cele din gama Modern, însă și capacitățile pe care le au sunt superioare.

cf66a876_Carbon_Gray_(11)

La fel ca gama Modern, laptop-urile Prestige sunt construite din metal, cu grad de rezistență militară, astfel că durabilitatea lor nu poate fi pusă la îndoială. Cu toate acestea, greutatea este scăzută, modelul Prestige 15 cântărind 1,65kg, în timp ce Prestige 14 cântărește 1,29kg, și ambele modele sunt foarte subțiri, puțin sub 17mm (Prestige 15) și 16mm (Prestige 14).

În termeni de design, avem același logo MSI, gravat cu laser pe centrul laptop-ului, strălucitor în lumină, dar suficient de discret cât să nu pară un kitsch. De asemenea, gama Prestige, la fel ca cea Modern vine cu un mecanism foarte util, care permite ridicarea părții inferioare a laptop-ului, pentru ca tastatura să fie ridicată, oferind astfel o poziție de scriere mai naturală. Ecranul poate fi și el așezat la 180 de grade și imaginea întoarsă, pentru a împărtăși munca realizată cu cel aflat în fața ta.

3d1c3275_Carbon_Gray_(14)

Lucrul care iese în evidență însă la seria Prestige este ecranul 4K Ultra HD, disponibil atât pe Prestige 14, cât și pe Prestige 15. Este un display superb, cu margini reduse, perfect pentru orice tip de entertainment sau muncă grafică. Reprezentarea culorilor este și ea foarte bună, datorită funcției True Pixel, iar iubitorii de jocuri video vor fi fericiți să observe prezența unor plăci grafice de la NVIDIA (GTX 1650) în aceste laptop-uri, perfecte pentru un joc ocazional.

Memoria rapidă și performanța asigurată de procesoarele Intel din a 10-a și a 11-a generație (i5 și i7) se asigură că gama Prestige poate face față oricărui task, iar autonomia remarcabilă, de minim 10 ore, îți oferă o zi întreagă de muncă. Laptop-urile Prestige sunt ceritifcate Wi-Fi 6, astfel că vor avea constant cele mai bune viteze de internet oferite de router-ele din apropiere. 

9fa24a39_Urban_Silver_(3)

Gama Prestige are două modele diferite în România, ambele de 15 inci, însă cele de 14 inci vor sosi și ele în curând. Până atunci, Prestige 15 se poate găsi la eMAG, într-una dintre cele mai puternice configurații ale sale, cu o reducere de 20%, la prețul de 7199 de lei, sau la Altex, într-o configurație puțin mai slabă, redusă și ea cu 700 de lei, la prețul de 6499 de lei.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter