(P) Cum acționează lăptișorul de matcă asupra sistemului nervos?

Publicat pe

Lăptișorul de matcă este promovat ca un supliment alimentar minune datorită formulei sale chimice unice, ce nu se găsește în alt produs de origine naturală. Cu toate că beneficiile sale pentru sănătate au început să fie studiate cu atenția pe care o merită, abia începând cu secolul trecut, până acum s-a descoperit că lăptișorul de matcă ajută la refacerea și menținerea multora din sistemele vitale ale organismului, inclusiv sistemul nervos.

Ce beneficii aduce tratamentul cu lăptișor de matcă asupra sistemului nervos?

Sistemul nervos este sistemul responsabil cu coordonarea activității mușchilor și organelor interne. În centrul sistemului nervos se află unul din cele mai importante organe ale corpului: creierul. Acesta preia informațiile de la receptori și dictează mușchilor cum să achționeze prin intermediul semnalelor electrice de la nivelul nervilor.

În termeni științifici, se poate spune că sistemul nervos este cel care asigură homeostazia – starea de echilbru intern de la nivelul corpului uman. 

Dacă ar fi să enumerăm efectele pozitive ale curei cu lăptișor de matcă pentru sistemul nervos, în ordinea importanței, am începe cu îmbunătățirea capacității cognitive a creierului. 

Acetilcolina este o substanță care se regăsește în lăptișorul de matcă și care în corpul uman acționează ca un neurotransmițător. Astfel, ea influențează o parte din funcțiile creierului, ca de exemplu, capacitatea de a memora. Acetilcolina contribuie la transmiterea mesajelor dintre celulele nervoase, ajutând creierul să se adapteze mai ușor la diferite situații.

Lăptișorul de matcă este necesar adolescenților în perioadele solicitante

Conținutul de acetilcolină este și motivul principal pentru care cura cu lăptișor de matcă se recomandă mai ales adolescenților în perioadele solicitante din timpul școlii. Din cauza dezechilibrelor hormonale care au loc la nivelul organismului la această vârstă critică, în adolescență creierul trebuie susținut cu suplimente naturale pentru a face față efortului deosebit determinat de condițiile excepționale.

Adolescenții cărora li se administrează lăptișor de matcă în stare pură, trec mai ușor peste perioadele stresante și devin mai stabili emoțional în ciuda tuturor schimbărilor cu care se confruntă corpul lor, bucurându-se de o stare generală de relaxare.

Lăptișorul de matcă ajută la stimularea puterii de concentrare și la adulți

Chiar și adulților supuși la un efort intelectual deosebit li se recomandă lăptișorul de matcă pentru a-și îmbunătăți memoria. Mai ales în cazul celor care învață limbi străine, prin conținutul său de minerale precum fosfor și magneziu, vitamine B1, B2 și B6, dar și aminoacizi, lăptișorul de matcă se recomandă a se administra dimineața înainte de masă, pentru o mai mare putere de concentrare de-a lungul zilei.

De asemenea, aceeași formulă chimică a lăptișorului de matcă descrisă mai sus, este responsabilă și pentru tratarea depresiilor, anxietății și stărilor de nervozitate indiferent de cauzele lor.

Lăptișorul de matcă este cel mai bun tratament împotriva hiperactivității

Există situații în care copiilor li se laudă și încurajează energia debordantă și situații în care ea trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru părinți care trebuie să o privească ca pe un simptom al hiperactivității. În cazul copiilor hiperactivi, lăptișorul de matcă poate fi folosit pentru a induce o stare naturală și sănătoasă de relaxare, liniștind sistemul nervos. 

Acest produs apicol conține acid glutamic, lizină și vitamina B12 care în această combinație extraordinară contribuie la calmarea sitemului nervos și elimină stările de agitație, fără a compromite bunăstarea copiilor tratați.

Cu lăptișor de matcă poți să-ți iei adio de la migrene!

Pentru persoanele care se confruntă periodic cu dureri de cap cauzate de stres, se recomandă consumul de lăptișor de matcă conform indicațiilor medicului sau specialistului în nutriție. 

Niacina și piridoxina din lăptișorul de matcă sunt două calmante naturale cu efecte rapide care nu cauzează dependență. De aceea, ele au efecte pozitive mai ales în administrarea pe termen lung, eliminând oboseala și vindecând chiar și insomniile. Lăptișorul de matcă este ideal pentru un somn de noapte odihnitor, după care corpul se trezește relaxat și plin de energie.

Efectul lăptișorului de ma tcă în tratarea afecțiunilor neuro-psihice

Lăptișorul de matcă acționează și ca un tonic natural care încetinește procesul de îmbătrânre de la nivelul sistemului nervos. El întărește legăturile dintre neuroni îmbunătățind memoria și ajută astfel la prevenirea unor boli psihice precum: scleroza multipllă, demența, Parkinsonul sau Alzheimerul.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter