(P) Cum alegi un vas wc potrivit pentru baia ta?

Publicat pe

Vasul wc este unul dintre elementele indispensabile în amenajarea oricărei băi. Oricât am vorbi despre design, stiluri, nu putem să nu includem vasul de toaletă în discuția despre confort. Însă sunt atâtea opțiuni, forme, tehnologii și stiluri încât alegerea poate deveni dificilă. Dar dacă tot ai ales să renovezi baia, investește puțin timp în alegerea corectă a vasului wc, deoarece este o investiție pe termen lung care va avea un impact direct asupra modului în care baia va fi folosită.

În primul rând, trebuie să alegi o variantă de montare. Ai de ales între vasele de toaletă pe pardoseală și cele suspendate. Vasele de toaletă suspendate se pot monta doar cu ajutorul unui rezervor încastrat. Vasele wc stative se poziționează pe podea și au fie rezervorul încastrat, ascuns în perete, fie așezat pe vasul wc. În timp ce a doua variantă este cea clasică și suntem obișnuiți să o regăsim în marea majoritate a băilor, rezervorul încastrat a devenit din ce în ce mai popular datorită avantajelor pe care le are și pe care le vom detalia în ceea ce urmează.

Rezervoare încastrate

Acestea pot fi folosite atât pentru vase de toaletă pe pardoseală, cât și pentru cele suspendate. În funcție de montarea vasului wc, tipul de rezervor diferă deoarece în cazul toaletelor suspendate trebuie să poată susține vasul deasupra pardoselii.

Avantajele rezervoarelor încastrate:

 • Câștigi spațiu deoarece sunt mai ergonomice, iar dacă ai posibilitatea din construcție, pot fi ascunse chiar într-un perete existent.
 • Design – datorită unei game largi de clapete de acționare, poți completa amenajarea băii cu o multitudine de culori, forme și finisaje.
 • Întreținere – creează în baie un spațiu mult mai ușor de curățat și de întreținut.

Inovații & Tehnologii

Printre caracteristicile unui vas wc modern, sunt câteva inovații care îți fac viața mai ușoară. Curățenia băii nu este niciodată o plăcere și presupune foarte mult timp. Nici după o curățenie amănunțită nu poți fi sigur că în zona vasului de wc este totul igienizat. Din acest motiv, producătorii renumiți de obiecte sanitare au dezvoltat tehnologii care să contribuie la o igienă mai bună a întregii băi.

Printre cele mai cunoscute tehnologii de auto-curățare a vaselor de toaletă se numără:

 • TripleVortex de la Grohe
 • Aquablade de la Ideal Standard
 • Direct Flush de la Villeroy&Boch

Primul reflex este să le eviți pornind de la presupunerea că un vas wc care se curăță singur ar putea fi extrem de scump. Însă în gama de vase wc de la Neakaisa.ro poți găsi modele cu astfel de tehnologii la prețuri avantajoase.

Pe lângă aceste inovații constructive ale vaselor de toaletă, în ultimii ani a apărut și o dezvoltare a tehnologiilor care se reflectă în utilizarea acestui obiect sanitar.  Printre cele mai populare sunt vasele wc cu funcții de bideu, dar și funcții de automatizare a ridicării/așezării capacului.

Cele mai populare vase de toaletă cu astfel de funcții:

 • Grohe Sensia Arena
 • Geberit AquaClean Mera
 • Villeroy&Boch ViClean

Tot în această categorie intră și și sistemul DuoFresh al rezervorului incastrat Geberit Sigma care acționează ca o hotă pentru filtrarea mirosurilor din baie.

Toate aceste inovații intră în categoria de SmartHome și sunt recomandate pentru cei care sunt îndrăgostiți de tehnologie și își doresc ca în toate camerele casei să existe tehnologii care să le facă viața mai comodă.

Caracteristicile vasului wc perfect pentru baia ta

Băile pot să semene unele cu celelalte, dar modul de folosire al fiecărei familii este diferit. De la rutina de dimineață, până la dușul de dinainte de culcare, fiecare membru al familiei are propriile nevoi. Motiv pentru care nu există o alegere perfectă în general, ci o alegere perfectă pentru baia ta și pentru cei care o folosesc.

Dar ca să ai un punct de plecare, iată o listă cu cele mai importante aspecte la care trebuie să iei o decizie înainte de a alege un vas wc:

 • Vas wc suspendat sau vas wc pe pardoseală
 • Rezervor încastrat sau rezervor pe vasul de toaletă
 • Stil – modern sau clasic
 • Formă – rotunjită sau dreptunghiulară
 • Funcții și inovații – ce ți-ar putea fi util și ce ar aduce un plus de confort în utilizarea băii

Orice tip de vas wc ți s-ar potrivi, poți alege din câteva sute de modele disponibile în magazinul online de sanitare Neakaisa.ro. Ai transport gratuit la comenzile de peste 500 lei, iar dacă nu se potrivesc băii tale, ai posibilitatea de a face retur 120 de zile (campanie supusă unor termeni și condiții).

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter