(P) Cum se întrețin bijuteriile cu valoare sentimentală

Publicat pe

Dintre toate ideile de cadouri pentru bărbați sau femei, bijuteriile au un loc aparte. La fel ca și în cazul hainelor, acestea au nevoie de întreținere și curățare periodică. Datorită purtării lor repetate, bijuteriile își pierd din strălucire și luciu, însă pot fi destul de repede readuse la starea inițială. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât multe dintre acestea au valoare sentimentală, marcând momente de neuitat din viața noastră. Din fericire, la ora actuală există diferite modalități prin care putem îndepărta depunerile de praf, uleiurile și orice alt factor extern care este transferat de pe pielea noastră direct pe acestea. Rămâi alături de noi și descoperă, pe parcursul rândurilor următoare, cum se întrețin bijuteriile cu valoare sentimentală!

Cum se curăță bijuteriile din aur?

Pe decursul vieții, majoritatea femeilor primesc cel puțin o bijuterie din aur. Aceasta are, deseori, o valoare sentimentală impresionantă, capabilă să marcheze un moment care să dăinuie în amintirile noastre. De la bun început, este important să menționăm faptul că bijuteriile din aur nu se pătează, dar își pierd din strălucire. Orice depunere de praf, murdărie sau calcar contribuie activ la acest proces. Pentru a curăța inclusiv bratari placate cu aur pentru femei, folosește o soluție din apă caldă și săpun lichid, în care acestea să fie lăsate la înmuiat. După 20 de minute, utilizează o periuță cu peri moi, pentru a îndepărta orice depunere pe bijuterii. Este indicat să nu apeși foarte tare și să apelezi, după caz, la o bucată de piele de căprioară pentru a reda luciul acestora. 

Cum se curăță bijuteriile din argint?

Mult mai accesibile și populare în rândul adolescenților (și nu numai) sunt bijuteriile din argint. În timp, datorită purtării continue, acestea pot prinde o culoare neagră sau gălbuie datorată reacțiilor chimice. Între pH-ul pielii noastre și metal au loc anumite schimburi, prin care argintul se oxidează. Din fericire, aceste reacții chimice nu sunt ireversibile, semn că putem să redăm culoarea bijuteriilor prin curățarea acestora periodică. Printre cele mai ieftine soluții de pe piață se numără pasta de dinți, extrem de eficientă și ușor de folosit. Începe prin a lăsa bijuteriile din argint la înmuiat, în apă caldă, nu mai mult de 30 de minute. Ulterior, folosește o periuță cu peri moi, pe care ai pus pastă de dinți și începe să cureți, cu grijă, fiecare bijuterie în parte.

Unde găsesc cele mai frumoase bijuterii cu valoare sentimentală?

La ora actuală, există o gamă extinsă de tipuri de bijuterii, care variază nu doar în funcție de materialul de bază, ci și în ceea ce privește designul. O bijuterie cu valoare sentimentală este, însă, neprețuită. Poți găsi o ofertă extrem de atractivă direct pe SaraTremo, unul dintre cele mai bune magazine online de bijuterii accesibile, dar foarte calitative. Multe pareri SaraTremo regăsite în mediul online provin de la clienți fideli, care nu sunt la prima comandă plasată pe site. În plus, în momentul în care depășești o anumită valoare a comenzii, vei primi automat o bijuterie cadou.

Grija pe care oferim bijuteriilor din viața noastră oferă efectele dorite pe termen lung, ceea ce ne va ajuta să ne bucurăm de ele pe parcursul întregii vieți!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter