(P) De ce să ții cont atunci când cumperi echipamente horeca?

Publicat pe

Industria Horeca reprezintă un domeniu foarte vast, iar achiziția de echipamente horeca necesită o investiție uriașă, mai ales atunci când alegi echipamente eficiente și care să aibă o durată de viață lungă.

Indiferent dacă ești în punctul de a deschide un restaurant, hotel sau fast food, ai nevoie de echipamente durabile și de calitate superioară, pentru ca afacerea să funcționeze.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi echipamente horeca pentru afacerea ta?

  • Dimensiunea afacerii: Atunci când vorbim despre bucătăria unui restaurant micuț din Centrul Vechi al Capitalei ne gândim la echipamente de capacități medii, însă dacă vorbim de un hotel mare la malul mării, cu siguranță vorbim de o multitudine de echipamente, la capacități mari.
  • De ce echipamente pentru industria horeca ai nevoie efectiv ca să îți desfășori activitatea.
  • Asigurarea mentenanței de către furnizor: mulți proprietari de afacere nu se gândesc la acest aspect atunci când cumpără pentru prima dată echipamentele, gândindu-se că oricum îl vor ține ceva timp până se vor defecta. Însă, acest lucru nu este niciodată sigur. În funcție de cât de mult se utilizează echipamentul peste capacitatea lui optimă de funcționare, de spațiul și mediul unde este amplasat, de cât de temeinic se curăță și de modul în care este transportat și asamblat, acesta poate să dezvolte rapid mici defecțiuni sau nu. Este mult mai ieftin și mai benefic să alegi mentenanța cu furnizorul de echipamente, pentru că dezvolți o relație de încredere în parteneriat și știi că angajații sunt instruiți adecvat, exact pe acele produse, decât să alegi mentenanța cu o echipa externă care nu este familiarizată cu acele branduri și pot provoca mai multe stricăciuni.
  • Consultanță pentru a alege utilaje horeca de către furnizor, în funcție de funcționalitate, de necesitatea ta și capacitatea de dezvoltare a afacerii tale.
  • Calitatea utilajelor și durabilitatea garantată a acestora.
  • Prețul competitiv, în care să fie cuprinse și cea mai mare parte dintre serviciile necesare după achiziție.
  • Deschiderea către a achiziționa echipament la mâna a doua, pentru prețul lor mult mai avantajos față de cel nou.

Cum determini de ce echipamente horeca ai nevoie?

Pentru a te asigura că va fi un proces rapid și că nu te va costa prea mulți bani în zadar, ar fi bine să te consulți cu un specialist în echipamente horeca și cu bucătarul șef sau cu persoana care va folosi acele echipamente și are experiență în a lucra cu așa ceva. Fă o lista completă cu toate cele necesare și apoi încercați să va gândiți ce lipsește. 

Gândiți-va la meniurile pe care le veți servi, împreună cu utilajele și ustensilele de care veți avea nevoie în bucătărie pentru a le prepara simplu și rapid, la băuturile pe care le veți servi și unde veți ține stocurile și așa mai departe.

Pentru bucătăria unui restaurant sau a unui hotel, ai nevoie de echipamente precum: frigidere sau refrigerante, ustensile de gătit (spatule, linguri etc.), oale, tigăi și boluri, chiuvete, aragaze și cuptoare, aparate de feliat, aparate pentru grill, friteuze s.a. În schimb, dacă vrei să deschizi o pizzerie, ai nevoie de cuptor, malaxoare, dozatoare de sosuri, aparate de răzuit și feliat, în timp ce la o patiserie ai nevoie de aparate de creme, pentru gogoși, de bain marie și tarte.

Dacă te ajută, poți să ordonezi lista alfabetic, ca să observi dublurile sau să o împărți în echipamente necesare și echipamente pe care ni le dorim, ca să fii sigur că achiziționezi esențialul.

Avantajele de a achiziționa echipamentele necesare la mâna a două

Noi susținem achiziția unor echipamente horeca noi, dar în cazul în care acest lucru ar însemna o povara financiară prea mare pentru tine, vrem să știi că există și soluția de a cumpăra utilaje la mâna a doua.

  • Dacă optezi pentru utilaje horeca SH, vei beneficia de ele la costuri reduse și poți negocia chiar să primești anumite ustensile gratis;
  • Este relativ ușor să găsești utilaje care să nu fie prea uzate și care pot fi chiar în termen de garanție. 
  • Dacă faci achiziția de la revânzători serioși și autorizați, poți primi certificate de garanție că acele echipamente au fost verificate și pot fi puse în folosință imediat.

Horeca în echipamente este o industrie vastă și necesită puțină cercetare, dar și consultanță pentru a te asigura că ai acces la cele mai potrivite soluții pentru afacerea ta. La noi găsești atât consultanță, cât și sprijin în montajul și mentenanța tuturor echipamentelor horeca achiziționate de la noi.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter