Schimbări inspirate în viața ta - când și de ce să le faci

Publicat pe

Teoretic, cu toții suntem deschiși la schimbările care ne aduc mai multă fericire și, implicit, satisfacție în viețile noastre. Când vine vorba despre punerea în practică a dorințelor și transformarea lor în obiective concrete pe care să le și realizăm, ne oprim. Ți s-a întâmplat, cu siguranță, și ție acest lucru. 

De fiecare dată când te afli într-o astfel de situație, gândește-te că rezultatul nu poate fi decât unul singur: vei regreta mai târziu și te vei afunda într-o profundă și continuă nemulțumire. Prin urmare, acordă-ți un pic de timp, ia-o ușor și descoperă, în cele ce urmează, câteva dintre schimbările inspirate pe care le poți face în viață și care te vor ajuta să te simți mai bine în pielea ta. 

Ai mai multă încredere în forțele proprii

Te uiți în jurul tău și vezi oameni care au un job mai bine plătit decât al tău, o casă mai frumoasă, conduc mașini la care tu doar poți visa și își petrec vacanțele în locuri exotice. Dacă te compari mereu cu alții care au mai mult decât tine, vei sfârși întotdeauna prin a fi nefericită, preocupându-te de ceea ce alții definesc a fi succesul. 

În loc să ai astfel de griji, ce-ar fi dacă ai face o schimbare la tine care să-ți aducă mai multă încredere în forțele proprii? De pildă, te uiți în oglindă și nu ești mulțumită deloc de felul în care arăți. Dincolo de faptul că ar trebui să reții că frumusețea adevărată vine din interior, poți face lucruri concrete, cum ar fi mastopexia, ca să te simți bine în pielea ta. Nu uita că felul în care te percep cei din jurul tău depinde foarte mult de modul în care tu te raportezi la propria persoană, iar felul în care arăți joacă un rol esențial din acest punct de vedere. Prin urmare, lasă complexele de inferioritate deoparte și acționează.

Alege un alt job, atunci când nu mai ai satisfacția muncii

Mergi la serviciu în fiecare zi și simți că nu mai satisfacția muncii. Nu te mai duci cu plăcere la birou, dar nu renunți la jobul pe care îl ai pentru că îți spui că aduce stabiliatea financiară în viața ta, deși ești conștientă că există variante mai bune. Totuși, dacă iei în calcul că trăim într-o lume competitivă și în continuă schimbare, atunci este posibil ca într-o zi angajatorul să te anunțe că nu mai are nevoie de serviciile tale sau că îți oferă o altă poziție, dar nu o poți accepta, pentru că nu ești suficient de bine pregătită din punct de vedere profesional. 

Sunt două aspecte foarte importante de care ar trebui să ții cont, în ceea ce privește jobul. Primul este că nu există „cel mai tare serviciu din lume'. Prin urmare, întotdeauna este loc de mai bine, așa că, dacă nu te mai înțelegi cu șefii și colegii, simți că te plafonezi și nu mai poți continua cu actualul job, caută-ți altceva. Nu aștepta un moment critic pentru a face această  schimbare, ca să nu acționezi la nervi, ci cu tact și să faci într-adevăr cea mai bună alegere pentru tine. În al doilea rând, ca să fii un angajat valoros pentru actualul angajator, dar și pentru oricare altul, participă la cât mai multe cursuri de formare profesională. Acestea te pot ajuta să-ți îmbunătățești constant cunoștințele în domeniul în care activezi, dar și să te reprofilezi la un moment dat, dacă va fi nevoie. 

Confruntă-ți propriile temeri și încearcă lucruri noi

Una dintre schimbările inspirate pe care le poți face în viață este să îți confunți propriile temeri și să faci lucruri noi, prin care să descoperi o altă latură a ta. Ce dacă nu ai mai sărit niciodată cu parașuta? Dacă îți dorești acest lucru, încearcă să-l faci măcar o dată. Nu ai nimic de pierdut nici dacă iei câteva lecții de chitară, indiferent ce vârstă ai, deși știi că nu vei ajunge pe vreo scenă în fața publicului. Dacă este pasiunea ta, atunci pur și simplu fă-o pentru tine și atât. 

Te știi neîndemânatică și cam dezordonată și, cu toate că ai visat întotdeauna să ai un animal de companie, ai renunțat la idee pentru că nu te vezi în stare să ai grijă de el. Vei fi surprinsă cât de mult te poate schimba prezența unui astfel de prieten special în viața ta. Odată ce îl ai, nu mai poți da înapoi, pentru că nu ai cum să-l abandonezi. Totul este despre asumarea responsabilității, oferirea și primirea iubirii și gândul că nu numai nevoile tale contează. 

Renunță la relațiile toxice din viața ta

Atitudinea pozitivă este esențială pentru echilibrul din viața ta. Studiile psihologice spun că sunt patru factori care ne influențează, în general, deciziile în ceea ce privește schimbările pe care le facem: 

  • temperamentul – ne adaptăm ușor și percepem viața ca pe o joacă, suntem foarte serioși, timizi sau temători, dificili ori inflexibili;
  • socializarea timpurie – gândurile, atitudinile, comportamentele părinților noștri își pun amprenta pe felul în care ne dezvoltăm ulterior;
  • sistemul de valori din familiile și comunitățile în care trăim – temerile de a face schimbări, de a ne asuma riscuri, de a găsi soluții pot fi învinse prin detașarea de unele concepte care ne-au fost induse încă din copilărie;
  • propriile experiențe de viață – tot ce am învățat din ceea ce ni s-a întâmplat până la o anumită vârstă.

Luând în calcul toate aceste aspecte, e lesne de înțeles de ce îți este greu să faci anumite schimbări, însă în ceea ce privește relațiile toxice, oricât de dificil ți-ar fi, este esențial să poți renunța la ele. Dacă nu te poți înțelege cu iubitul, de pildă, de ce să aștepți până în momentul în care intervine o criză? Pune punct și ia-o de la capăt cu altcineva, după ce îți revii. Când vezi că sunt prieteni care, din prea multă grijă pentru tine, te sufocă, nu îi lăsa să-ți controleze viața. Spune „Stop!' și mergi pe drumul tău. Energia pozitivă este cea care te ajută să treci prin momente apăsătoare, să te ridici atunci când ai căzut și crezi că nu mai ai putere, să faci lucruri pentru tine – fiindcă tu contezi. 

Viața în sine este un șir continuu de schimbări. Pe foarte multe dintre ele nu ai cum să le controlezi. Ele se întâmplă și tu trebuie să știi să le gestionezi, indiferent dacă sunt entuziasmante sau deprimante. Există, însă, o mulțime de situații, cum sunt și cele de mai sus, în care depinde doar de tine să faci schimbările inspirate de care ai nevoie. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Cronos Med

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter