Specialiștii în parenting avertizează: supraprotecția e un rău pe care i-l faci copilului din prea multă dragoste

Îți iubești copilul și vrei să îl ferești de orice rău. Însă la modul realist asta e imposibil, iar supraprotecția are efecte negative pornite de la o intenție bună.

Supraprotecția îl învață că nu e în stare


Nu ai legat bine șireturile, nu ești în stare să te îmbraci cum trebuie, lasă că fac eu asta pentru tine. Vrei să economisești timp și să-ți ajuți copilul. Poate nici tu nu mai ai atâta răbdare…

Însă mesajul transmis e că nu e în stare să se decurce singur și așa poate deveni o persoană dependentă, care crede că singură nu reușește în viață, ci va trebui să aibă mereu pe cineva alături.

Copilul devine anxios

Supraprotecție, părinți elicopter care își urmăresc copilul peste tot ori nu îl lasă să aibă diverse activități din teama de a nu păți ceva.

Și așa anxietatea se dezvoltă încât nu doar la maturitate ci și în copilărie micuții pot ajunge la psiholog cu diverse tulburări de anxietate.

Citește și:

Psihologii te învață! Greșeli grave pe care să le eviți în relația cu copilul tău

3 semne că ești victima unor tehnici de manipulare bine puse la punct

Nu e despre el, ci despre tine ca părinte

Crezi că dacă ești hiperprotectiv ești un părinte bun. Eșecul este un foarte bun profesor pentru copilul tău, iar în viață va avea parte din plin de această experiență.

E important să învețe să tolereze frustrarea și cum să-și gestioneze emoțiile negative. Apoi ce resurse să acceseze pentru a merge mai departe.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton