Tradiția bomboanelor din bradul de Crăciun are la origine o poveste de dragoste de acum trei secole

Publicat pe

Tradiția bomboanelor din bradul de Crăciun. Nu există copil sau adult care să nu fi împodobit vreodată bradul cu bomboane de Crăciun! Puțini știu însă că acest obicei răspândit pe scară largă are în spate o emoționantă poveste de dragoste. Iată ce spune legenda!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Tradiția bomboanelor din bradul de Crăciun este, probabil, una dintre cele mai cunoscute, dar și aducătoare de bucurie obiceiuri. Cine nu a mâncat vreodată, în copilărie, bomboanele de brad direct din pomul împodobit, încercând să mascheze apoi „hoția”? Bucuria pe care o aduce în sufletele tuturor bucățica de zahăr îmbrăcat în poleială e perfect completată de magia poveștii care însoțește această tradiție veche de mai bine de trei secole.

Cum a început tradiția bomboanelor din bradul de Crăciun

Puțini știu că tradiția bomboanelor din bradul Crăciun are o vechime de mai bine de 300 de ani, aceasta debutând în orașul francez Lyon. Totul a început în momentul în care un maestru patiser și ciocolatier, pe nume Papillot, a creat primele bomboane trase în ciocolată. Unul dintre ucenicii săi însă, îndrăgostit de o tânără care locuia deasupra cofetăriei, a început să fure ingrediente din care îi confecționa mici daruri dulci, notează hungarytoday.hu.

Citește și: Carmen Harra, atac dur la adresa lui Theo Rose:’Îi doresc să aibă un palmares similar când ajunge la vârsta mea’

Citește și: Messi are cea mai apreciată fotografie din istoria Instagram.Postarea cu trofeul mondial a bătut orice record

Citește și: Florin Salam a depus plângere penală, după ce un interlop a amenințat-o cu moartea pe Betty Stoian:’Fii cuminte, că dup-aia…’

Tânărul le împacheta în hârtie colorată, pe care le umplea cu versuri sau scrisori de dragoste, și i le dăruia apoi fetei de care se îndrăgostise. A venit însă și momentul în care Papillot a realizat că era furat de ucenicul său, așa că l-a dat afară. Patiserului i-a plăcut însă ideea tânărului și, în mare măsură, a păstrat-o. A renunțat însă la mesajele de dragoste…

Primele bomboane de pom conțineau citate amuzante

Astfel a început tradiția bomboanelor din bradul de Crăciun… datorită unei emoționante povești de dragoste. Papillot a învelit bomboanele în hârtie colorată pe care scria mesaje amuzante, ghicitori sau jocuri de cuvinte. În scurt timp, acestea au început să se vândă cu precădere în perioada sărbătorilor de iarnă, devenind ceea ce noi azi numim bomboane de pom. De altfel, în timp Papillot a început să folosească staniolul pentru a înveli boamboanele, iar acestea au prins forma pe care o cunoaștem și noi acum.

Desigur, umplutura lor a variat mereu – de la bomboane din ciocolată cu jeleu până la cele din nucă de cocos și marțipan. Cu siguranță cei care au prins vremurile de dinainte de 1989 își amintesc de modestele bomboane de pom, făcute din zahăr topit, însă învelite în staniol de diverse culori. Chiar dacă erau tari ca piatra, acest lucru nu știrbea cu nimic bucuria copiilor care le găseau în bradul de Crăciun.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter