Treci printr-un divorț? Cum poți transforma asta într-o experiență pozitivă

Publicat pe de Catalina Cristescu.

Experiența unui divorț nu poate fi ușoară, nici atunci când ți-l dorești și poate e chiar eliberator. Însă depinde de tine să îți transformi viața în bine.

Ce reprezintă în esență divorțul? O schimbare! A ta, a vieții tale, a viziunii asupra existenței, iar asta nu trebuie să aibă nuanțe de gri sau de negru.

Momentele de criza tind să fie timing-ul perfect pentru o reinventare, care începe cu reflectarea în profunzime asupra ta, asupra principiilor și valorilor tale, asupra modului în care vrei să se desfășoare viața ta.

Citește și:

Întrebări pe care să ți le pui atunci când ești tentată să devii infidelă

Ce greșeli să eviți atunci când te împaci cu fostul iubit

Ce e de făcut după divorț

Dacă ai nevoie de o pauză, oferă-ți o perioadă să te aduni. Poți pleca într-o vacanță mai lungă sau ia-ți concediu și stai acasă dacă altfel nu se poate.

Plânsul e bun, te ajută să te eliberezi, însă nu e constructiv să stai toată ziua în pat. Formează-ți o rutină de care chiar să te ții.

Menține contactul și relația cu familia și prietenii, ori contactează persoanele cu care ai pierdut legătura.

Mergi la sală, la cursuri de dans, ieși în oraș, e important să cunoști oameni noi și să-ți lărgești cercul social.

Există anumite lucruri pe care voiai să le faci și nu puteai când erai căsătorită? Un curs, master, o altă facultate sau chiar să-ți schimbi domeniul de activitate? Nu te mai oprește nimic!

Da, ești o femeie puternică, iar dacă ai nevoie de ajutor specializat asta nu înseamnă că ți-ai pierdut puterea. Așa că dacă simți asta mergi și la psihoterapie.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton