Zodie ianuarie. Ce zodie ești dacă te-ai născut în ianuarie

Publicat pe

Ce zodie ești dacă te-ai născut în ianuarie? În funcție de ziua în care te-ai născut în ianuarie, poți fi Capricorn sau Vărsător. Dacă te-ai născut între 22 decembrie și 19 ianuarie (adică exact în mijlocul sezonului de sărbători), ești Capricorn. Dacă te-ai născut între 20 ianuarie și 19 februarie ești Vărsător. Cu toate astea, luna ianuarie este specifică Capricornului. Și, la fel ca în cazul oricărui alt semn zodiacal, trăsăturile de personalitate ale Capricornului sunt cu totul speciale.

Despre zodia lunii ianuarie

Desigur, întreaga ta hartă natală va dezvălui detalii mai nuanțate despre ceea ce te face să funcționezi, din punct de vedere astrologic, dar semnul tău solar (adică ceea ce consulți atunci când îți verifici horoscopul) poate umple, de obicei, o mulțime de goluri. 

Așadar, fie că ești tu însuți un Capricorn, fie că în viața ta există cineva special pe care ai vrea să îl înțelegi mai bine, merită să verifici ceea ce astrologii identifică ca fiind fațete unice ale personalității Capricornului. 

Aceste detalii – trăsături, puncte forte, puncte slabe, compatibilitate cu alte semne în dragoste și prietenie, trasee ideale de carieră și altele – sunt excelente de marcat pentru a ști ce face cu adevărat acest semn de Pământ să prospere.

Trăsături cheie ale personalității Capricornului

Guvernat de planeta Saturn, care reprezintă limitele spațiului și ale timpului, Capricornii se nasc cu o conștientizare acută a acestei limitări terestre și sunt astfel determinați să facă lucrurile să se întâmple în timpul vieții lor. Sunt cunoscuți pentru concentrarea lor serioasă, mai ales în tinerețe.

Capricornii se simt cel mai bine atunci când au reguli bine stabilite pe care trebuie să le urmeze – ceea ce are sens, având în vedere că stăpânul lor planetar, Saturn, este considerat stăpânul riguros al cosmosului. 

Ascendent în Vărsător – trăsături de caracter. Ce înseamnă să ai ascendentul în Vărsător

Saturn reflectă limitările noastre percepute, figurile de autoritate, angajamentele, responsabilitățile, structura și munca grea. 

Acestea fiind spuse, Capricornii sunt, de asemenea, ceva asemănător cu un vin bun. Pe măsură ce îmbătrânesc, ei devin mult, mult mai ușori în spirit și în mentalitate.

Punctele forte ale Capricornului

Capricornii sunt albinele muncitoare supreme; sunt ambițioase, organizate, practice, orientate spre obiective și nu îi deranjează agitația. 

Sunt gata să renunțe la multe pentru a atinge acel obiectiv. De asemenea, le place să-și facă propriile reguli, ceea ce înseamnă că se străduiesc să ajungă în poziții înalte în carieră.

Ascendent în Capricorn – trăsături de caracter. Ce înseamnă să ai ascendentul în Capricorn

 Dar nu te aștepta ca un Capricorn să se bucure de glorie și să-și etaleze succesele. În schimb, au tendința de a rămâne modești și de a-și arăta autoritatea prin acțiunile lor.

Deși nu sunt lăudăroși, Capricornii prosperă ca lideri ai unui grup sau în poziții de putere, unde își pot pune în valoare talentele lor de top la planificare și execuție. 

De fapt, dacă li se oferă ocazia, vor absorbi adesea responsabilitățile altora ca fiind ale lor, în timp ce lucrează pentru atingerea unui obiectiv cu o atitudine de tip „pot face”. 

La rândul lor, au, de asemenea, tendința de a-i ridica pe cei din jurul lor, cu scopul de a-i ajuta să își atingă obiectivele în aceeași măsură în care și le urmăresc pe ale lor.

Puncte slabe ale Capricornului

Deși punctele forte ale Capricornului includ deseori succesul nebunesc, natura lor prea ambițioasă îi poate compromite uneori, în mod neintenționat, pe cei pe care îi calcă în picioare în călătoria pentru a-și atinge propriile obiective.

Bărbatul Capricorn – cum să îl atragi. Trăsături ale zodiei, temperament și compatibilități

Și, din moment ce Capricornii nu reușesc uneori să ia în considerare sentimentele celorlalți în favoarea unei funcționări cât mai eficiente, ei sunt cunoscuți pentru că se știe că îi provoacă pe oameni în mod greșit. Ei se mențin la un standard foarte ridicat și nu se așteaptă la mai puțin de la colegii lor.

Pe lângă faptul că le este greu să fie atenți la sentimentele altora, Capricornii pot avea dificultăți în a le exprima pe ale lor. Întotdeauna încearcă să ridice ziduri. 

Este greu pentru ei să se relaxeze și să se bucure de viață și să se distreze. (Deși, atunci când reușesc să se relaxeze puțin, ar putea dezvălui o latură mai blândă și grijulie sub toată rigoarea).

Merită menționat faptul că dorința neobosită a Capricornilor de a reuși poate ascunde o teamă mai profundă de eșec, care poate fi paralizantă atunci când este scoasă la suprafață de eșecurile de pe parcurs. 

Femeia Capricorn – cum să ajungi la sufletul ei. Caracteristici ale zodiei și compatibilități

Și, la fel ca alte semne de Pământ, Capricornii tind să măsoare succesul în termeni de materialitate, apelând la premii tangibile, recunoașteri sau confort material pentru a găsi asigurarea statutului lor – ceea ce poate fi, desigur, stresant, dacă nu chiar limitativ.

Cum să te înțelegi cu un Capricorn

Pentru a intra în grațiile unui Capricorn, ar trebui să vorbești pe limba lor și să te concentrezi pe subiecte legate de bani, afaceri, muncă sau realizări. 

Iar dacă ești o figură de autoritate în viața unui Capricorn, acesta te va lua în mod natural în serios.

Despre Vărsător

Vărsătorii sunt cunoscuți pentru că își îmbrățișează creativitatea și individualitatea, chiar dacă acest lucru îi face să iasă în evidență într-un mod ciudat sau neortodox față de ceilalți.

Această calitate tinde să îi atragă spre orice lucru amuzant și inovator. Cea mai notabilă caracteristică a Vărsătorilor este viziunea lor înaltă asupra propriului viitor, precum și asupra viitorului societății.

Bărbatul Vărsător – trăsături ale zodiei și temperament. Cu cine este compatibil

Vărsătorii sunt oameni cu viziune de viitor care vor să facă lumea un loc mai bun. Acțiunile și punctele lor de vedere sunt ghidate de empatia lor și de un puternic simț al corectitudinii. Ei prețuiesc și libertatea și vor să se asigure că aceasta este disponibilă pentru toată lumea.


Vărsătorul este un semn incredibil de educat și cerebral, care are tendința de a se pierde în gânduri în timp ce analizează ceva sau încearcă să identifice soluții prospective la probleme.

Femeia Vărsător – cum să te comporți cu ea. Trăsături ale zodiei și compatibilități

Deși a fi un futurist este una dintre cele mai bune caracteristici ale Vărsătorilor, este și una dintre capcanele lor. Atunci când Vărsătorii devin prea idealiști, ei cred frecvent că nimic mai puțin decât perfecțiunea ar fi suficient, ceea ce poate duce la sentimente de nemulțumire, iritare și chiar melancolie.

Pentru mulți Vărsători, temperamentul slab este o problemă, în special pentru cei care sunt supuși la multă presiune în viața lor, chiar și din partea lor. Vărsătorul disprețuiește să fie expus emoțional.

Sursa foto: Shutterstock.com

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter