Cum ne afectează sănătatea chimicalele din fructe și legume. Medic: "Cadmiul crește și produce riscul de apariție a cancerului!"

Publicat pe

De câte ori n-am ocolit fructele și legumele mai puțin frumoase, de pe tarabele piețelor și le-am ales pe cele perfecte, din supermarket. Nu doar o dată am spus despre ele că „parcă sunt din plastic”. Realitatea e că nu sunt din plastic, dar sunt pline de pesticide și alte chimicale, care în timp ne pot îmbolnăvi grav.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Un grup de cercetători de la Universitatea din Oradea a vrut să afle cât de toxice sunt şi, după trei ani de studii, rezultatele sunt îngrijorătoare.

„La nivelulul produselor ecologice există diferențe față de produsele cultivate în sistem clasic de până la 10 ori. Substanțele toxice încep să apară din zona nitrați, nitriți, dar în ultimul timp s-a observat prezența unor cantități de metale grele', spune Adrian Timar, coordonatorul studiului.

Consecinţele sunt dramatice, avertizează medicii.

„Poate aduce în timp în mod cronic mari deficite în dezvoltarea organismului uman', spune dr. Amorin Popa, șeful secției de diabetologie, citată de Digi24.ro.

„Industrializarea alimentației a dus la explozia câtorva boli, una dintre aceste boli este și boala Alzheimer', spune și dr. Gavril Cornuţiu, medic psihiatru.

Citește și:

Cum recunoști roșiile coapte forțat, cu hormoni și erbicide. Sunt extrem de periculoase pentru sănătate și pot determina apariția diabetului sau cancerului!

Specialiştii spun că aceste alimente, pline de pesticide, sunt lipsite de antioxidanţi care luptă împotriva procesului de îmbătrânire.

„De exemplu la struguri, dacă sunt stropiți, atunci planta nu mai este atacată de botroscinereea, mucegaiul specific viței de vie, și atunci vița de vie nu mai secretă unul din fitonutrienții foarte sănătoși', spune Simona Bișboacă, nutriționist.

Citește și:

Cele mai nocive alimente pentru creier. Renunță la ele pentru că îți distrug neuronii!

Chimicalele ne pot ucide

La Spitalul de Urgență Floreasca din București, la singura secție de toxicologie din țară, tot mai mulți pacienți sunt diagnosticați cu probleme de sănătate din cauza cadmiului, un metal extrem de periculos. De ce se ajunge în această situație? Medicii spun că bolnavii au consumat legume, fructe și cereale crescute cu îngrășăminte chimice pe bază de fosfor folosite în exces.

„Cadmiul crește și produce riscul de apariție a cancerului, dar are o serie de interferențe și cu alte patologii, cum ar fi bolile renale cronice, apariția osteoporozei, apariția diabetului, explică Dan Țincu, medic primar la Terapie Intensivă, secția Toxicologie, citat de cotidianul.ro.

Așadar, fără să știm, zilnic înghițim o listă lungă de chimicale, provenite mai ales din prelucrarea gudroanelor extrase din huilă sau din zeamă de goange.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter