3 culori care vor guverna amenajările interioare din 2023

Publicat pe

Ca în fiecare an, experții din domeniul culorilor și al designului de interioare, își aleg culorile și publică o prognoză de culori care vor domina în anul ce vine. 

Cele 3 culori dominante ale anului 2023 sunt energice și pline de culoare. Au tonuri îndrăznețe și vor fi vizibile în orice formă de artă, de la amenajările interioare până la tehnologie. 

Cele 3 culori care vor domina amenajările interioare în 2023 

  1. Viva Magenta – semnifică optimism și bucurie 

Această culoare a fost aleasă de Institutul Pantone fiind inspirată din natură. Are tonuri îndrăznețe de roșu animat, poate fi considerată o nuanță neconvențională de roșu carmin care pulsează mișcare. 

Viva Magenta ne prezintă o nouă viziune, către un viitor mai luminos și optimist, dar în același timp ne ține conectați cu istoria. Este culoarea care te încurajează la nou, va crea o lume dinamică și va fi imposibil să nu o remarci când intrii într-o încăpere. 

Pentru un tonus și o subliniere a detaliilor din camerele casei tale, poți opta pentru profile polistiren, ca de exemplu, baghete de colț, panouri decorative și multe altele.

  1. Roșu portocaliu sau culori de teracotă 

Tot între cald și rece, se situează și acest ton de culoare care exprimă putere, pasiune și cheia către experiențe vizuale noi în ceea ce privește amenajările interioare. Este culoarea vibrantă aleasă după vremurile de pandemie, ne amintește de o frumoasă culoare dintr-un apus de soare. 

Poate că în ultimii ani au fost alese mai mult culorile reci, iată că acum se observă o atracție mai mare către culorile calde. 

Multe persoane adaugă această culoare în perdeaua din camera cu o cornișă decorativă care va aduce o semnătură de finețe și un finisaj mat.

Acest roșu portocaliu te invită delicat în atmosfera anilor ‘60-70 și o poți folosi pentru a completa aspectul dormitorului sau biroului, fie pentru a estompa tonurile de galben moale. 

Înainte de a vorbi despre cea de-a treia culoare dominantă, vom sublinia faptul că interiorul și exteriorul casei tale trebuie să fie în plină armonie. Detaliile de la exterior (exemplu: polistiren decorativ exterior, coloane grecești, arcade, cornișe decorative exterior) vor scoate în evidență grația casei tale la interior. Cu cornisa decorativa de exterior, de exemplu, se pot adăuga accente de culoare care să scoată în evidență atenția la detalii în amenajarea casei.

  1. Verdele în tonuri medii 

În paleta aceasta de verde, se remarcă tendința către: nuanțe de verde pădure și nuanțe de verde smarald. Se vor îmbina perfect cu accentele de ruginiu, auriu sau tonuri pale. 

Verdele cucerește anul 2023, datorită dorinței generale de reconectare cu natura, va crea spații sofisticate și va oferi rezultate spectaculoase. 

Anul 2023 este despre expresivitate, căldură și aspect primitor. Va fi presărat cu acele culori care vor da sens lucrurilor din jurul nostru. 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter