3 opere ecranizate pe care le poți citi în limba engleză

 advertising.ringier
.

Cinematografia, alături de literatură, reprezintă una dintre artele ce îți pot oferi relaxare chiar din confortul casei tale. Unele mari opere literare, care au impresionat deopotrivă critici și cititori, au atras atenția și producătorilor de film, astfel că, de-a lungul timpului, cărțile preferate de public au fost ecranizate.

Având în vedere faptul că majoritatea ecranizărilor s-au făcut în limba engleză, filmele au devenit un alt mijloc prin care poți învăța o limbă străină, dacă le vizionezi, fie cu subtitrare în limba engleză, fie fără subtitrare, pentru a te concentra mai mult pe pronunția cuvintelor și a expresiilor. 

Lectura într-o limbă străină îți aduce o mulțime de beneficii, cum ar fi: dezvoltarea cogniției și a vocabularului, exersarea cuvintelor și a frazelor cunoscute, dezvoltarea discursului în limba respectivă. Dacă dorești să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare și de citire în limba engleză, îți prezentăm câteva opere ce au fost ecranizate și pe care le poți citi înainte de a viziona filmele. 

  1. The Girl on the Train, de Paula Hawkins

În romanul psihologic Fata din tren (The girl on the train), autoarea Paula Hawkins te poartă prin viața personajului principal, Rachel, narațiunea având loc la persoana I, astfel că acțiunea și schimbările de situație sunt ușor de urmărit. Încă de la debut, romanul s-a bucurat de un mare succes atât în rândul publicului cât și al criticilor, ocupând locul I în diverse topuri, printre care Cele mai bine vândute cărți de ficțiune din anul 2015. Ecranizarea romanului a avut loc în anul 2016, în regia lui Tate Taylor, și a avut-o în rolul principal pe actrița Emily Blunt. Romanul Fata din tren are o structură narativă simplă, o acțiune ușor de urmărit și descrie scene la care te poți raporta cu ușurință, iar din aceste motive cartea este potrivită pentru a-ți exersa abilitățile de citire în limba engleză. 

2. The Da Vinci Code, de Dan Brown

Al doilea roman din seria personajului Robert Langdon, Codul lui Da Vinci (The Da Vinci Code), te poartă pe drumul rezolvării unor enigme, mistere și mesaje criptice, acțiunea având loc și în Muzeul Luvru. Romanul lui Dan Brown a atras multe critici din cauza implicațiilor religioase pe care acesta le-a introdus în cuprinsul cărții, însă romanul nu reprezintă nimic altceva decât o istorie religioasă alternativă imaginată de autor. Filmul The Da Vinci Code îl are în rol principal pe actorul Tom Hanks și a fost regizat de Ron Howard. Filmările au avut loc în mai multe locații, printre care și Muzeul Luvru. Codul lui Da Vinci este un roman plin de mister, ce te va ține cu sufletul la gură până la final, iar filmul te va impresiona prin imagini artistice și un joc actoricesc care îți va clarifica imaginea despre personajul principal al cărții. 

3. The Girl with the Dragon Tattoo, de Stieg Larsson

Primul roman al seriei Milennium, a cărei acțiune are loc în Suedia, a avut titlul original Men who hates women, însă fiind publicat după moartea autorului Stieg Larsson, traducătorul a fost cel care a decis schimbarea titlului. Cartea ți-l aduce în prim plan pe jurnalistul Mikael Blomkvist, care investighează dispariția unei femei, ce a avut loc cu 40 de ani în urmă. Partener în această investigație îi va fi o specialistă în computere, pe nume Lisbeth Salander. Romanul a fost ecranizat în regia lui David Fincher, care a mai regizat filmele Zodiac, Gone Girl și Se7en. Personajul principal din film, jurnalistul Mikael, este jucat de Daniel Craig, cel care a interpretat și personajul James Bond. Atât lectura, cât și vizionarea filmului care a avut la bază cartea, te vor familiariza cu descrieri de peisaje, locuri dar și cu obiceiuri ori personalități din Suedia. 

Munca unui regizor care adaptează o carte pentru marele ecran devine cu atât mai grea  cu cât acesta are și misiunea de a respecta viziunea autorului și așteptările pe care cititorii le au de la acesta. Pe site-ul anticariatului în limba engleză, Bookoteca, găsești o varietate de titluri care au fost ecranizate și pe care le poți viziona pentru a-ți exersa cunoștințele în limba engleză.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton