Apelează la specialiștii de la Cursuriautorizate.eu pentru a învață meseria de frizer

Publicat pe

Îți dorești o meserie care să îți ofere ceva mai multă stabilitate, ținând cont de piața muncii din România este una care suferă numeroase modificări. Vrei ceva mai mult, dar nu știi ce să faci. Sau poate te-ai gândit să te reprofilezi pe ceva mult mai rentabil! Atunci, ce părere ai de meseria de frizer? Pare o idee destul de interesantă, mai ales că industria frumuseții este una în care cei care lucrează aici nu se pot plânge de lipsă de clienți! Dacă nu ești prea convins/ă că este potrivită pentru tine, avem câteva informații mai detaliate pentru tine, și pentru a înțelege de ce este ar trebui să lași ezitările deoparte și să te înscrii chiar acum la niște cursuri specializate la categ frizer.

O meserie foarte căutată

Dacă până acum industria frumuseții părea acaparată în totalitate de reprezentantele sexului frumos, lucrurile au început să se schimbe pe aici. Bărbații au început să fie din ce în ce mai preocupați de aspectul lor fizic, iar printre cele mai utilizate proceduri de înfrumusețare la care aceștia apelează se află cele legate de podoaba capilară. De altfel, dacă urmărești măcar puțin revistele de specialitate, vei vedea că sunt tot mai multe articole dedicate îngrijirii părului pentru bărbați, așa că da, se pare că meseria de frizer devine din ce în ce mai căutată și mai populară.

Multă flexibilitate

Mulți dintre noi suntem nemulțumiți de locul de muncă pentru că ne 'leagă' fizic de o anumită locație, și nu de puține ori simți nevoia să mai schimbi puțin atmosfera. Ei bine, meseria de frizer este una în care nu ai cum să te plictisești, pentru că îți oferă o mai multă flexibilitate: poți lucra la salon, la domiciliul clientului sau chiar la tine acasă. În plus, îți faci o mulțime de cunoștințe, relații, afli lucruri interesante, și nici nu vei simți când a trecut ziua! Poate fi ceva mai bun decât atât?

Se câștigă bine

Oricât de mult am nega, pentru majoritatea dintre noi aspectul financiar este important, așa că vrei o meserie care să îți ofere satisfacții din acest punct de vedere. Cea de frizer este perfectă, deoarece se câștigă bani frumoși, cu condiția să fii un bun profesionist. Aceasta îți va aduce clienți fideli care, la rândul lor, te vor recomanda și altora, și iată cum vei reuși să îți îndeplinești multe din visurile ce păreau de neatins: o locuință, un autoturism, vacanțe în destinații exotice, dar și o mai mare siguranță în ceea ce privește ziua de mâine.

Dezavantajele meseriei

Evident, există și unele dezavantaje. Se stă foarte mult în picioare, iar uneori trec și câteva ore până apuci să stai jos. Dacă nu ai ceva rezistență la acest capitol, este posibil ca această meserie să nu fie potrivită pentru tine.

Pentru că lucrezi cu oamenii, vei avea parte atât de clienți cu care va fi o plăcere să lucrezi, dar și cu unii mai agresivi, încăpățânați sau foarte pretențioși. Trebuie să știi cum să te descurci în aceste cazuri, și să abordezi fiecare situație în parte cu multă diplomație, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Calitățile unui bun frizer

Deși pare o meserie destul de ușoară, este nevoie totuși de multe calități pentru a o face așa cum trebuie. De aceea, avem pentru tine câteva însușiri pe care ar trebui să le aibă un bun frizer.

Empatic și fin psiholog

La început, pentru a-ți fideliza clienții, este nevoie să arăți ceva mai multă empatie și să te 'conectezi' cu ei. Discută cu clientul pentru a înțelege ceea ce vrea, ascultă-l, oferă-i suportul tău, lasă-l să discute cu tine și nu te retrage în tăcere. Un bun frizer este o persoană care știe să comunice foarte bine, așa că dacă ești genul care nu stă prea bine la acest capitol, poate că această meserie nu ți se potrivește. De asemenea, trebuie să înveți să cunoști oamenii, să îți dai seama de caracterul lor, și astfel să îi tratezi în așa fel încât să se simtă respectați și apreciați. Cu timpul, aceste două însușiri îți vor deveni o obișnuință, și nu ți se va mai părea atât de dificil.

Diplomație, dar și politețe

Nu toți oamenii sunt la fel, unii sunt mai extrovertiți, alții sunt taciturni sau dificili, așa că este important să poți comunica bine cu fiecare, și să gestionezi bine situațiile. Este nevoie de multă diplomație și politețe, dar mai ales răbdare!

'Mână bună'

În această meserie ai nevoie de o 'mână bună' cum se zice, sau dexteritate. Aceasta devine tot mai performantă pe măsură ce lucrezi, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te perfecționezi permanent. Nu uita nici de faptul că trebuie să reziști fizic în picioare mai multe ore, ceea ce poate fi destul de dificil, mai ales la început.

Seriozitate și profesionalism

În afară de faptul că trebuie să oferi servicii de bună calitate, iar clientul să fie mulțumit, este important să știi cum 'jonglezi' cu timpul, pentru că mai sunt și alții care așteaptă.

Cursuri de specialitate

Chiar dacă unii par născuți pentru această meserie, tot ai nevoie de cursuri de specialitate pentru a o practica în mod legal. De aceea, recomandarea noastră este să nu le neglijezi și, pe cât posibil, încearcă să evoluezi permanent în domeniu. Doar așa vei reuși să-ți fidelizezi clienții, să ai parte și de alții noi, iar la finalul zilei să ai satisfacția unei zile pline, din toate punctele de vedere!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter