Cum poți întreține bijuteriile din aur pentru a te bucura de ele cât mai mult?

Publicat pe

Bijuteriile din aur, indiferent că sunt simple sau decorate cu pietre prețioase sau semi-prețioase, reprezintă adevărate comori. Nu spunem acest lucru din cauza prețului, ci pentru că de cele mai multe ori sunt bijuterii de familie. Aurul este unul dintre cele mai rezistente materiale din lume, ceea ce a permis ca bijuteriile să poată fi păstrate zeci de ani și transmise din generație în generație. Însă, chiar și așa, din când în când, bijuteriile din aur au nevoie de îngrijire specială pentru ca frumusețea și strălucirea lor să poată fi păstrată. În continuare, îți prezentăm câteva sfaturi pentru întreținerea bijuteriilor din aur și de asemenea vrem să îți recomandăm și un lănțișor deosebit de la Chic Bijoux

Bijuteriile din aur trebuie curățate periodic. Probabil și tu ai tendința să le porți non-stop, ceea ce le expune la praf, la diverse produse de îngrijire, așa cum sunt parfumurile, cremele de corp, săpun, gel de duș și uneori chiar și substanțe de curățare a casei. Chiar dacă aurul este rezistent, toți acești factori îi diminuează strălucirea, așa că din când în când este nevoie de o curățare specială. 

Trebuie să menționăm și alți factori ce duc la deteriorarea bijuteriilor sau la pierderea strălucirii: păstrarea incorectă a acestora (sunt recomandați săculeții de mătase sau catifea sau o cutie de bijuterii căptușită) și faptul că gătești purtând bijuterii, în special inele, ceea ce duce la murdărirea lor. 

Pentru a curăța bijuteriile din aur de diverse impurități și pentru a le reda strălucirea, poți utiliza soluții special realizate pentru acestea, pe care le poți cumpăra din magazinele de specialitate. O modalitate rapidă de a curăța bijuteriile de aur este cu ajutorul unei cârpe moi și puțin săpun lichid sau gel de duș delicat (ideal ar fi unul pentru copii, care nu conține surfactanți duri). În cazul în care bijuteriile sunt extrem de murdare și constați că nu le poți curăța, lasă-le la înmuiat în apă călduță cu puțin săpun lichid și apoi folosește o periuță cu dinții foarte moi, pentru a nu zgâria bijuteriile. Dacă aceste soluții nu funcționează, este momentul să apelezi la serviciile unui bijutier care va reda frumusețea bijuteriilor tale. 

Ți-am promis și că îți prezentăm o bijuterie superbă, din categoria de lantisoare din aur de la Chic Bijoux. Este vorba despre acest Lantisor personalizat cu Diamant natural – Constelație – Banut 12mm – Aur Galben 14K. În ultima perioadă, tot mai multe persoane sunt fascinate de astrologie, iar un astfel de cadou poate fi ideal. Personalizarea constă în gravarea constelației corespunzătoare zodiei persoanei care va purta acest lănțișor și cu siguranță va avea un succes enorm. De asemenea, foarte frumos este și micul diamant rotund ce decorează pandantivul. 

Așadar, dacă ai bijuterii din aur și vrei să le păstrezi cât mai mult timp, sperăm ca sfaturile prezentate să te ajute. De asemenea, dacă vrei să cumperi cele mai frumoase bijuterii din aur, personalizate, intră pe site-ul Chic Bijoux! 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter