Cum să îmbunătățești calitatea apei pe care o folosești

Publicat pe

Calitatea apei menajere, dar și a celei de consum a reprezentat o problemă de interes global pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Chiar și acum încercăm să găsim cele mai sigure, ieftine și eficiente metode prin care să ne asigurăm că nu suntem în pericol și că apa pe care o folosim nu este dăunătoare atât pentru organism, dar nici pentru instalațiile prin care este circulată.

În acest articol ți-am oferit cele mai bune metode prin care să crești exponențial calitatea apei din locuința ta, iar în unele locuri am oferit chiar și exemple de produse pe care noi le-am încercat.

Filtrarea apei și pomparea acesteia

Majoritatea dintre noi avem în locuințe sisteme folosite pentru încălzirea și distribuirea apei menajere. Aceasta ajunge în instalația noastră după ce parcurge sute de kilometri prin țevile publice. Este normal ca aceasta să aibă nevoie de filtrare. Produsele pe care le folosești pentru filtrarea apei din sistemul tău de distribuire trebuie să fie de cea mai bună calitate. Având în vedere că acea apă este folosită de cele mai multe ori pentru gătit, iată ce produse îți recomandăm noi să folosești pentru filtrarea, stocarea și pomparea apei.

Un Sistem AquaPUR de filtrare, stocare și pompare a apei este o achiziție nu doar necesară, dar și una extrem de eficientă și care crește foarte mult calitatea apei pe care o folosești. Nu uita că filtrarea apei este obligatorie, iar lipsa unui astfel de sistem îți va putea afecta foarte grav sănătatea. În același timp, este foarte important și ce produse de filtrare folosești. Alege calitatea!

Mentenanța conductelor și țevilor

Pentru cei care locuiesc la case și au posibilitatea de a efectua lucrări de întreținere sistemelor de circulare a apei, acest proces este mai mult decât recomandat. Dacă țevile sunt învechite, ruginite și au atins deja perioada garanției, este absolut necesar să efectuezi anumite verificări. În primul rând, acesta este modul prin care previi accidente mai grave cum ar fi spargerea sau fisurarea conductelor principale. 

Apoi, curățarea lor este ceva ce trebuie să fie efectuat regulat. Cu cât conductele sunt mai curate, cu atât filtrele vor elimina mai multe reziduuri și se vor umple mai greu. Totul trebuie să pornească de la bază. Dacă produsele de alimentare și recirculare apă sunt necesare, această mentenanță este obligatorie.

Curățarea foselor septice

Fosele septice sunt invenții care ne fac viețile mult mai ușoare decât am putea crede. Fix din acest motiv, unii utilizatori uită că și acestea au nevoie de întreținere. Așadar, umplere fosei poate duce la accidente care vor necesita costuri uriașe pentru a fi reparate. Dacă reziduurile dintr-o fosă septică vor ajunge în sol, iar până la contaminarea apei nu este decât un pas. 

Concluzie

Nicio locuință nu ar trebui să aibă un sistem de circulare al apei care nu este filtrat așa cum ar trebui. Acest proces este obligatoriu pentru sănătatea consumatorilor, a bunei funcționări  a instalațiilor și a unui confort crescut.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter