Păstrează buchetul de mireasă cât mai mult timp. Cele mai importante sfaturi vin chiar de la experții florali

Publicat pe

Vrei să te bucuri cât mai mult timp de buchetul de mireasă pe care l-ai purtat în cea mai importantă zi a vieții tale? Învață să îngrijești florile și să le conservi frumusețea pentru a te bucura de ele o perioadă cât mai mare de timp. Pentru asta nu ai nevoie decât să aplici câteva trucuri foarte simple pe care le vom detalia în rândurile ce urmează.

Verifică zilnic starea florilor din buchet

Pentru a menține prospețimea florilor un timp cât mai lung, trebuie să te asiguri că acestea au zilnic apa proaspătă și suficientă. În cazul în care florile sunt montate pe un burete floral special trebuie să adaugi zilnic apă pe el, astfel încât să fie tot timpul umed.

Temperatura este un alt factor important și trebuie să ții cont de el. Astfel, temperatura optimă pentru flori este cuprinsă între 18 și 22 de grade Celsius, iar locul în care le pui trebuie să fie răcoros, ferit de sursele de căldură.

Bujorul, irisul și liliacul sunt flori care preferă solul alcalin și se păstrează un timp îndelungat dacă le pui în vază apă alcalină sau una cu PH neutru. Regula este valabilă și pentru azalee, flori care preferă solul acid. Dacă folosești apă alcalină pe care vrei să o faci acidă, poți adăuga în compoziția ei o soluție compusă dintr-o parte zahăr și două părți oțet alb.

Gerberele și lalele sunt flori cu tije moi, astfel că au nevoie de un tratament special. Dacă buchetul tău este format din aceste flori înfășoară-le în hârtie pentru a le menține drepte, apoi pune-le în apă rece aproximativ 2 ore. Înlătură hârtie și vei observa că datorită apei absorbite, tulpinile florilor nu se vor mai îndoi.

Flori precum lupin sau delphinium au tulpinile goale pe interior, astfel că tratament lor este ceva mai diferit. Tijele trebuie să fie umplute cu apă, iar apoi trebuie sigilate cu un dop mic de vată, iar baza tulpinii trebuie legată cu un elastic pentru a nu se despica. Introdu apoi tijele în apă călduță, astfel încât apa din interior va ține tulpinile ferme, iar dopul de vată va absorbii în timp apa.

Îngrijește tijele florilor

După câteva zile taie jumătate de centimetru din tijele florilor, folosind o foarfecă curată. Tăietura trebuie să fie realizată în unghi, pentru a permite florii să absoarbă apa mai bine. De asemenea, ai în vedere să înlături fiecare parte degradată a florii, precum sunt frunzele uscate.

Trucuri iscusite

Adaugă în apa florilor un strop de alcool sau o pastilă de aspirină pentru a avea o durată de viață cât mai mare.

Dacă o floare este aproape ofilită, aplică tratamentul șoc cu înmuierea în apă călduță timp de 3 minute, apoi păstreaz-o în apă rece.

O altă soluție care te poate ajuta este compusă din 300 ml de apă, 300 ml limonadă și o linguriță de zahăr. Soluția va ajuta la păstrarea prospețimii florilor.

Bucură-te cât mai mult timp de buchete de mireasa de la Maison d’Or aplicând sfaturile de mai sus. 

Sursa foto: https://pixabay.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter