Ce cantitate de oțet trebuie să pui la gogonele pentru murături crocante și acidulate

Ce cantitate de oțet trebuie să pui la gogonele pentru murături crocante și acidulate. Datorită acestei rețete îți vei aduce aminte cu siguranță de gustul copilăriei. Iată ce ingrediente îți trebuie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ce trebuie să faci ca să obții gogonele crocante și acrișoare. Pașii simpli pentru borcane pline de savoare și cât oțet trebuie să folosești în saramură pentru murături perfecte

Citește și: 3 rețete de gem de prune, perfecte pentru toamnă: magiun clasic, varianta fără zahăr și un deliciu cu nuci

Ce cantitate de oțet trebuie să pui la gogonele pentru murături crocante și acidulate

Ingrediente:

Pentru un kilogram de gogonele:

-1 țelină mare tăiată bastonașe

-1 ardei iute

-4 – 5 bastonașe de hrean

-10 rondele de morcov

-câteva frunze de țelină verde

-2 – 3 crenguțe de cimbru uscat

-6 – 7 căței de usturoi

-2 – 3 bețe uscate de mărar

Citește și: Cum să gătești cartofii ca să nu faci diabet: greșeala din bucătărie care îți afectează sănătatea

Pentru murături crocante, secretul stă în saramura fierbinte și în cantitatea corectă de oțet. Se aleg gogonelele verzi, fragede și ferme, fără pete sau mucegai, cu coaja bine întinsă și sănătoasă.

Se pregătesc borcane mari de 1,7 litri sau butoiașe de plastic, iar pe fund se pun crenguțe de mărar și cimbru uscat, împreună cu o fâșie de hrean. Gogonelele se pun alternând cu rondele de morcovi, usturoi și bucăți de ardei iute, completând spațiile libere cu rondele de morcovi și fâșii de țelină.

Citește și: Îl mai ții minte pe Cristi din Banat, artistul care cântă piesa „Ca o apă cristalină”? Cum arată în prezent, la 10 ani de când s-a însurat cu iubitul lui, Rafaelo

Cum se face saramura pentru gogonele

Saramura se face din apă și sare grunjoasă, fierbându-se cinci minute și turnându-se fierbinte peste gogonele. Imediat după ce se fierbe și se răcorește un minut, se adaugă o lingură mare de oțet pentru fiecare litru de apă. De exemplu, pentru doi litri de saramură, sunt necesare două linguri mari de oțet. Aceasta se face direct în saramură, nu în borcane, pentru a evita gustul amar.

La final, borcanele se acoperă cu frunze de țelină și crenguțe de mărar, se toarnă saramura fierbinte și se închid cu capace bine igienizate. Respectarea acestor pași garantează gogonele crocante, acrișoare și pline de savoare.

Sursa foto: Această imagine a fost creată cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton