Cele mai bune chiftele marinate. Chiftelele reprezintă una dintre cele mai cunoscute mâncăruri preferate de români. Chef Sorin Bontea a propus o rețetă cu totul specială, care cu siguranță vă va cuceri papilele gustative. Iată ce ingrediente folosește acesta și care sunt trucurile sale!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Atunci când nu știi ce să mai pregătești pentru tine și familia ta, încearcă această rețetă de chiftele marinate. Chef Sorin Bontea a inventat-o, iar noi o prezentăm! Are un gust excepțional și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Citește și: Rețetă prăjitură Regală.Cea mai gustoasă prăjitură
Citește și: Rețetă de salată de vinete cu ardei copți
Citește și: Rețetă prăjitura Durerea.Cum prepară Andra desertul preferat al lui Măruță.
Citește și: Rețetă de prăjitură Intercontinental, cu nucă de cocos
Cele mai bune chiftele marinate – Ingrediente
Ingrediente pentru chiftele
- Carne tocată de porc
- ceapă
- patrunjel
- usturoi
- marar
- sare
- piper
- ouă
- cimbru
- pâine înmuiată
Ingrediente pentru sosul marinat
- Sus de roșii
- Oțet
- Usturoi
- boabe piper
- zahar
- foi de dafin
Cele mai bune chiftele marinate – Mod de preparare
- Ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul se toacă mărunt. Într-un bol încăpător, adăugăm toate ingredientele pentru chiftele, inclusiv pâinea înmuiată în apă și stoarsă.
- Se formează chiftelele cu ajutorul palmelor și se așează într-o tavă.
- Separat, se pune ulei la încins într-o tigaie. Fiecare chiftea se dă prin făină, apoi se pune la prăjit.
- Între timp ne vom ocupa de sos. Usturoiul se pisează și se pune într-o tigaie, la călit. Se lasă pe foc timp de câteva minute, apoi se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine.
- Când compoziția se îngroașă, se adaugă chiftelele deja prăjite.
- Se adaugă foile de dafin și se oprește focul.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik