Cele mai simple și delicioase paste: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Publicat pe

Clasic sicilian, acest fel de mâncare a cucerit iubitorii de paste din lumea întreagă. Sunt cele mai simple paste, însă sunt printre cele mai gustoase. Ce-i drept, ai nevoie de ingrediente de calitate. Cu siguranță ai toate cele necesare în casă pentru a face aceste paste, iar cu puțină răbdare, te vei trezi direct în Italia, savurând o porție delicioasă de spaghetti aglio olio e peperoncino.

Ai nevoie de:

  • spaghete
  • usturoi
  • ulei de măsline de calitate
  • fulgi de ardei iute
  • parmezan

Mod de preparare: Mai întâi fierbeți pastele. Cât timp fierb pastele, puneți ulei de măsline într-o tigaie puțin adâncă. În ulei, cât e rece, puneți usturoiul tăiat în feliuțe groase de doi milimetri și câțiva fulgi de ardei iute.

Dacă focul e prea mare, usturoiul se arde și devine amar. Dacă nu-l țineți pe foc destul, va fi crud și experiența va fi neplăcută.

E important să se arămească ușor pe margini. E momentul în care scurgeți apa de pe spaghetti și le aruncați în tigaie.

Amestecați bine și, dacă simțiți că-i oportun, mai adăugați câteva rondele de ardei iute, verde sau roșu.

E important să nu puneți prea mult ulei, să nu băltească-n farfurie. E important să nu puneți prea puțin, să nu vă treziți cu pastele uscate.

Puteți presăra parmezan și pătrunjel proaspăt și puteți servi spaghetele cu un vin alb demisec răcit bine. Poftă bună!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter