Rețetă de ciorbă de raţă cu hrişcă. Toamna a venit deja, și o dată cu ea s-a dat startul sezonului ciorbelor, preparatul gustos care are darul de a ne încălzi atunci când intrăm în casă și ne așezăm la masă, după o zi istovitoare și friguroasă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de raţă cu hrişcă. Dacă vă lipsește inspirația, aflați că ciorba rusească de raţă cu hrişcă are capacitatea de a vă salva. Consistent şi delicios, acest preparat e nemaipomenit datorită combinației perfecte de carne, legume şi hrişcă, o cereală foarte hrănitoare şi sănătoasă.
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei de post.Delicioasă și dietetică
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole în pâine.Secretul gustului aromat!
Citește și: Rețetă de prăjitură rapidă cu struguri.Simplă și delicioasă
Citește și: Rețetă de dovlecei cu maioneză.Gata în doar 10 minute!
Rețetă rusească de ciorbă de raţă cu hrişcă. Ingrediente
Ingrediente
500 g pipote şi inimi de raţă
3 linguri hrişcă
1 ceapă
1 morcov
2-3 cartofi
2 linguri ulei
700 ml borş
sare
leuştean, pătrunjel, pentru decor
Rețetă rusească de ciorbă de raţă cu hrişcă. Mod de preparare
Rețetă de ciorbă de raţă cu hrişcă. Pasul 1. Măruntaile se spală bine și apoi se în apă cu un praf de sare, îndepărtând spuma care se formează la suprafaţă în timpul fierberii, așa cum procedați și la alte feluri de ciorbă.
Rețetă de ciorbă de raţă cu hrişcă. Pasul 2. Mai întâi se curăță legumele. Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă prin răzătoare, apoi se pun la călit. După 5 minute, când s-au rumenit uşor, se răstoarnă în oala cu măruntaie, urmate de cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, hrişca bine spălată și se lasă la fiert cu capac.
Rețetă de ciorbă de raţă cu hrişcă. Pasul 3. În altă cratiță, se pune la fiert borș iar după ce clocoteşte se laşi 10-15 minute. Când legumele şi carnea s-au fiert, se toată borşul şi mai ţii pe aragaz 5 minute.
Ciorba rusească de raţă cu hrişcă se servește fierbinte, cu leuştean şi pătrunjel proaspăt tocate, scrie clickpoftăbună.