Cum se face dulceața din petale de magnolie. Rețeta ușoară

Publicat pe

Știați că se poate face dulceață din petale de magnolie? Puteți folosi toate soiurile de magnolie, cele cu flori mari și petale cărnoase fiind de preferat. Pentru că este sezonul magnoliilor, este momentul perfect pentru dulceața de magnolie. De fapt, este o miere cu petale de magnolie și rețeta este foarte ușoară.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Unele specii de magnolie au flori comestibile, respectiv M. x Soulangeana (cea cu flori mov), M. grandiflora (o specie cu flori albe parfumate și fruze veșnic verzi), care se pot folosi în loc de frunze de dafin.

Pe lângă faptul că este o plantă foarte frumoasă, magnolia are și proprietăți terapeutice, dar și un gust bun, parfumat, un pic piperat-amărui. Se mănâncă doar petalele, nu întreaga floare (și, ca să nu stricați aspectul magnoliei, culegeți petale de la flori diferite, nu florile cu totul).

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Rețete de post.Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Citește și: Chiftele din năut.Rețetă de post delicioasă

Cum se face dulceața de magnolie

Se adună o mână de petale, care pot să fie de la orice tip de magnolie. Se spală și se usucă bine, se rup în bucăți (pot fi și tocate cu un cuțit cu lamă ceramică) și se pun într-un borcan. Peste ele se adaugă miere (care curge), se acoperă și se lasă câteva zile (sau chiar și câteva ore, pentru cei mai nerăbdători).

Apoi se mănâncă pe pâine sau direct din borcan, cu lingurița. Dacă nu sunteți convinși sau dacă e mai greu de făcut rost de petale de magnolie, puteti încerca doar cu vreo zece petale (sau câte aveți) și miere cât să le acopere, potrivit danarozmarin.com.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter