Cum se face sosul Bechamel cu ceapă

Publicat pe

Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Bechamelul este un sos destul de gros a cărui origine este atribuită bucătăriei franceze și italiene. Poate fi folosit în combinație cu legume, carne de porc sau pește. Iată cum îl poți pregăti chiar la tine acasă, cu doar câteva ingrediente!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Sosul Bechamel este un sos extrem de ușor de făcut. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, însă trebuie să ții cont și de anumiți pași pentru a nu te trezi cu acele cocoloașe neplăcute. Iată cum îl poți prepara chiar la tine, fără prea mari bătăi de cap!

Citește și: Rețetă de tartă cu mure

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă

Citește și: Rețetă de sufleu de cartofi

Citește și: Compot de prune

Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Ingrediente

500 ml lapte

50 g făină

50 g unt

1 ceapă

2 linguri de ulei de măsline

sare

nucșoară

Cum se face sosul Bechamel cu ceapă. Mod de preparare

  1. Spălăm ceapa, o curățăm și o tăiem bucățele.
  2. Punem o tigaie pe foc și adăugăm untul, dar și uleiul de măsline. Când observăm că s-a topit untul, adăugăm ceapa și o lăsăm la călit pentru 2-3 minute.
  3. Punem la fiert separat laptele și îl lăsăm pe foc timp de 3-4 minute.
  4. Când ceapa s-a călit, adăugăm treptat făina și amestecăm fără întrerupere.
  5. Adăugăm și laptele fiert treptat și continăum să amestecăm.
  6. Când observăm că sosul s-a legat și a devenit cremos se adăugă sarea și nucșoara.
  7. Oprim focul și servim sosul Bechamel alături de cartofi, pește, carne de vită sau legume.

Poftă bună!

sursă foto- Shutterstock

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter