Dulceață de trandafiri. Rețeta tradițională

Publicat pe

Pentru cei care iubesc rafinamentul și dulcele în combinație, rețeta de dulceață de trandafiri este ceva nemaipomenit. Aroma este una deosebită și este un preparat perfect pentru zilele de vară, poate alături de o limonadă. Și este nevoie de doar patru ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Pentru a face rețeta de dulceață de trandafiri în mod tradițional se folosesc doar patru ingrediente. Rezultatul va fi ceva extrem de aromat, de dulce și va fi iubit, cu siguranță, de toți cei dragi. Așa că, dacă tot este vremea trandafirilor, de ce să nu profităm?

Ingrediente rețetă dulceață de trandafiri

  • 6 flori mari de trandafir
  • 500 g zahăr
  • 30 ml suc de lămâie
  • 100 ml apă

Citește și: Pizza de casă cu blat pufos.

Citește și: Rețetă de sirop de soc.

Citește și: Ilie Năstase, dezvăluiri neștiute despre întâlnirea cu Elena Ceaușescu:

Citește și: Cum și-a cunoscut Feli logodnicul și cum a evoluat relația lor:

Mod de preparare rețetă dulceață de trandafiri

Se spală trandafirii și se curăță, apoi se aleg petalele cu grijă. Dacă partea de jos a petalelor este foarte groasă, atunci se rupe, potrivit savoriurbane.com.

Într-o crăticioară se pune la fiert apa cu sucul de lămâie și zahărul și se lasă la fiert 2-3 minute. Într-o tigaie se pun petalele de trandafiri și peste se adaugă siropul fierbinte.

Se pune totul pe foc cât să dea într-un clocot mic, apoi se lasă la răcorit sub capac. Se scot petalele cu o spumieră și se pun într-un bol. Siropul se pune din nou la fiert, la foc mic, până scade și capătă consistența mierii.

Se adaugă din nou petalele peste sirop și se lasă la clocotit timp de 10 secunde, iar dulceața de trandafiri este gata.

Sursa foto: caietelulcuretete.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter