Ilie Năstase, dezvăluiri neștiute despre întâlnirea cu Elena Ceaușescu: "Măi flăcău, unde te grăbești? Ia vino puțin!"

Publicat pe

Ilie Năstase a rememorat recent unul dintre cele mai intense momente ale carierei sale – finala de Cupă Davis, disputată la București, în 1972 -, urmată de întâlnirea cu Elena Ceaușescu. Atunci s-a zvonit că ar fi „vândut” finala și că au urmat repercusiuni. Iată care este, de fapt, adevărul!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

După finala de Cupă Davis, România – SUA 2-3, disputată la București, în 1972, Ilie Năstase a fost acuzat că ar fi pierdut intenționat meciul. Mai mult, faptul că ar fi fost foarte obosit după ce pierduse nopțile prin baruri, ar fi contribuit la eșec. Marele tenismen (73), care alături de Ion Țiriac, a adus gloria României în tenis a vorbit recent despre acest eveniment trist. Asta cu atât mai mult cu cât, la vremea respectivă s-a zvonit că ar fi fost pedepsit de soții Ceaușescu.

Ilie Năstase, dezvăluiri neștiute despre întâlnirea cu Elena Ceaușescu: "Măi flăcău, unde te grăbești? Ia vino puțin!"Ilie Năstase, dezvăluiri neștiute despre întâlnirea cu Elena Ceaușescu: "Măi flăcău, unde te grăbești? Ia vino puțin!"

Ilie Năstase, întâlnire cu dictatorii după meci

După ce a fost acuzat că, în cadrul Cupei Davis din 1972, nu și-ar fi apărat corect șansele, Ilie Năstase a spus adevărul despre acel moment care a aruncat o umbră nedorită asupra carierei sale. Evident, la vremea respectivă au apărut imediat zvonuri că urma să fie admonestat și pedepsit de familia Ceaușescu.

Citește și: Daniela Gyorfi recunoaște că e geloasă, în relația cu George Tal: „A fost o perioadă mai delicată între noi”/ EXCLUSIV

Citește și: Marie Janette a intrat în finala iUmor. Ce număr a avut

Citește și: Armin Nicoară, nuntă de 1000 persoane cu Claudia Puican: „Fac petrecere pe stadion!'

Citește și: Surorile Gabor au cerut ajutor de la stat pentru înmormântarea tatălui. Câți bani au primit de la Casa de Pensii

Citește și: Brigitte a plâns în direct din cauza certurilor cu Florin Pastramă: „Are niște probleme grave’

După meci, conform protocolului, Ilie Năstase și Ion Țiriac s-au întâlnit cu Elena și Nicolae Ceaușescu. În urma finalei s-a organizat o recepție la sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român, la care au participat tenismenii din ambele țări.

'A respectat protocolul. Ne-a primit după finală, pe noi și pe americani. Eu mi-am cerut scuze că nu pot să stau prea mult, am ciocnit un pahar și am plecat, că aveam avion spre Barcelona. Unde, la o săptămână distanță, aveam să-l bat pe Smith. Ca să vezi cum e viața!', a spus Ilie Năstase, pentru Gsp.ro.

Elena Ceaușescu a vrut să știe adevărul de la tenismen

În timp ce Nicolae Ceaușescu nu i-a reproșat nimic, Ilie Năstase nu a scăpat însă de tirul întrebărilor Elenei Ceaușescu. Soția dictatorului l-a interpelat chiar la ieșirea din Comitetul Central.

'Când să ies din sediul CC era o femeie cu batic pe cap, stătea, așa, rezemată de un perete. Măi flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino să vorbim puțin!

Sărut-mâna, doamnă!” Eu îi răspund că am avion spre Barcelona. Uite, s-au auzit zvonuri că ai vândut meciul americanilor. Dar noi nu credem așa ceva.

Tu du-te liniștit că n-o să-ți facă nimeni nimic', a povestit Ilie Năstase dialogul avut cu Elena Ceaușescu.

La momentul respectiv, Ilie Năstase a fost deranjat de faptul că a fost acuzat că ar fi vândut meciul americanilor. Mai mult, colegul său de echipă, Ion Țiriac – de care îl leagă o prietenie de decenii – a fost supărat pe el atunci. Nasty a recunoscut astfel, voalat, că, într-adevăr, nu a fost pregătit cum se cuvine pentru meciul de Cupa Davis.

'Asta este o mare tâmpenie că am vândut meciul. Dar Țiriac era supărat pe mine. Și avea dreptate!', a mai mărturisit Ilie Năstase.

Foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter