Greșeala pe care o faci când gătești ciorbă de burtă. Cum se prepară corect acest fel de mâncare

Greșeala pe care o faci când gătești ciorbă de burtă. Multe gospodine fac o greșeală, iar preparatul nu mai are același gust. Cum se prepară corect acest fel de mâncare iubit de români. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un preparat delicios, dar și care este modul de preparare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ciorba de burtă este un preparat tradițional adorat de mulți români, dar deseori rezultatul de acasă nu se ridică la nivelul așteptărilor. Asta pentru că, fără să îți dai seama, faci o greșeală esențială care afectează gustul, textura și aroma preparatului final. Care este pasul important pe care nu trebuie să-l sari pentru a obține o ciorbă de burtă ca la restaurant.

Citește și: Ce este Batata Harra. Preparatul libanez e apreciat pentru gustul său picant și aromele intense

Greșeala pe care o faci când gătești ciorbă de burtă

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite preparate tradiționale românești, însă mulți dintre cei care încearcă să o gătească acasă comit o greșeală frecventă care compromite gustul autentic al acesteia.

Una dintre cele mai mari greșeli este fierberea insuficientă a burții. Mulți bucătari amatori consideră că burta prefiartă din comerț este deja gata de utilizare după câteva minute de fierbere. În realitate, pentru a obține textura moale și gustul desăvârșit, burta trebuie fiartă lent, cel puțin 30-40 de minute, chiar dacă este prefiartă.

O fierbere insuficientă poate lăsa burta cauciucată, cu un miros mai puțin plăcut, ceea ce afectează întregul preparat.

Citește și: Ce să pui în mâncarea de urzici ca să iasă ca la bunica acasă

În plus, un alt detaliu esențial pe care mulți îl omit este spălarea suplimentară a burții înainte de a o pune în oală. Acest pas ajută la eliminarea mirosurilor reziduale și la îmbunătățirea gustului final.

Rețetă de ciorbă de burtă. Ingrediente

-1 kg de burtă de vită prefiartă

-opțional: 1 os de vită cu măduvă

-2-3 morcovi

-1 țelină mică

-1 păstârnac

-1 ceapă

Citește și: Cu ce se ocupă Wilmark, fostul coregraf de la „Dansez pentru tine', acum: „Au fost momente grele, de oboseală, eșec. Am avut proiecte care nu s-au materializat, dar toate acestea m-au împins să mă reinventez' / EXCLUSIV

-4-5 gălbenușuri de ou

-500 ml de smântână pentru gătit

-4-5 linguri de oțet

-5-6 căței de usturoi

-sare

-piper

-2-3 foi de dafin

-1-2 linguri ulei

-opțional: ardei iute pentru servit

Rețetă de ciorbă de burtă. Mod de preparare

Fierbe osul de vită în aproximativ trei litri de apă timp de 1-1,5 ore pentru a obține un fond aromat. Spumează din când în când. Curăță și taie morcovii, țelina, păstârnacul și ceapa. Adaugă-le în supa de vită și fierbe-le până se înmoaie, mai exact pentru aproximativ 30-40 de minute.

Burta prefiartă se spală bine sub jet de apă și se mai fierbe în supă încă 30-40 de minute pentru a deveni fragedă și a-și îmbunătăți gustul. După fierbere, legumele se scot din supă. Poți da morcovii pe răzătoare și să-i adaugi înapoi pentru culoare și gust.

Într-un bol separat, amestecă gălbenușurile cu smântâna și adaugă treptat ciorbă fierbinte, pentru a le aduce la aceeași temperatură. Toarnă amestecul de smântână și ou în oală, amestecând continuu. Adaugă usturoiul pisat și oțetul după gust.

Potrivește de sare și piper și mai lasă ciorba să fiarbă 3-4 minute la foc mic. Dacă vrei, poți adăuga puțin ulei pentru un aspect mai lucios.

Ciorba de burtă se servește fierbinte, cu oțet, mujdei de usturoi, smântână suplimentară și ardei iute alături. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton