Rețetă Cușma lui Guguță. Un desert simplu de preparat

Publicat pe

Dacă îți plac clătitele, atunci nu ai cum să nu iubești Cușma lui Guguță. Este un desert numai bun pentru a impresiona musafirii. Rețeta pentru Cușma lui Guguță se prepară foarte ușor și poate deveni un desert cu totul special dacă este pregătit cum trebuie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Îți plac clătitele, dar parcă vrei ceva mai mult? Atunci încearcă rețeta pentru Cușma lui Guguță. Alături de vișine și mascarpone, clătitele vor deveni cu adevărat speciale și nu îți vei mai dori să le mănânci altfel. Nu sunt necesare nici multe ingrediente pentru rețeta Cușma lui Guguță și nici nu se prepară greu.

Ingrediente rețetă Cușma lui Guguță

Pentru clătite:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • miezul de la o păstaie de vanilie
  • 5 ouă
  • un vârf de cuțit praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • ulei

Pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 150 g zahăr pudră
  • miezul de la o păstaie de vanilie

Pentru umplutură și decor:

  • 2 borcane de vișine în sirop
  • 50 g ciocolată amăruie

Citește și: Ce este zampone și cum se prepară.

Citește și: Rețetă supă cremă de țelină.

Citește și: Maria Ilioiu, executată silit, după ce a acuzat medicii că au desfigurat-o.

Citește și: Alessia, agresată de părinții fostului iubit.

Mod de preparare rețetă Cușma lui Guguță

Se bat ouăle împreună cu zahărul și păstaia de vanilie. Se toarnă laptele câte puțin, amestecând continuu. Se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și sarea. Se amestecă până compoziția devine omogenă și se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se prăjesc clătitele în tigaia unsă cu puțin ulei. Înainte de a fi umplute, clătitele sunt lăsate să se răcească. Se acoperă cu un șervețel umed pentru a nu se usca, potrivit teoskitchen.ro.

Pentru cremă se amestecă mascarpone, zahărul pudră și miezul de la păstaia de vanilie cu mixerul la viteză mare, până nu se mai simte zahărul. Separat se bate smântâna până obținem o frișcă fermă. Se adaugă frișca peste mascarpone și se amestecă ușor.

Se scurg foarte bine vișinele din compot și ne putem apuca de asamblarea desertului. Vișinele se pun în mijlocul clătitelor și le rulăm cât putem de strâns. Pe un platou se pune un strat de cremă (cam 2-3 linguri), apoi se pun primele patru clătite. Urmează un alt strat de cremă și trei clătite, din nou cremă și două clătite și, în final, cremă și o clătită. Toată prăjitura se îmbracă în cremă și capătă forma de piramidă. Se decorează cu ciocolată rasă.

Sursa foto: teoskitchen.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter