Rețetă de borș cu smântână ca în Bucovina. Nimic nu e mai gustos acum, după ce a trecut perioada sărbătorilor, decât un borș de legume, aromat și plin de vitamine, care îi va împăca însă până și pe carnivori, deoarece se servește cu șuncă din belșug și cu smântână. Un deliciu simplu de făcut!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cei care și-au petrecut, măcar o dată vacanța, pe acele meleaguri magice, negreșit s-au întors de acolo și cu o rețetă de borș cu smântână ca în Bucovina, pentru că gospodinele de acolo sunt greu de egalat în bucătărie. Plin de legume, aromat și cu o savoare inconfundabilă acest borș va fi ple placul întregii familii. Iată cum se pregătește!
Rețetă de borș cu smântână ca în Bucovina
Pentru a face cel mai delicios borș de legume nu aveți nevoie decât de 30 de minute, câteva legume care se găsesc în cămara fiecărei gospodine și puțină imaginație pentru a da gust în farfurie, fiindcă puteți adăuga orice alte legume vă plac. O varianță este și sfecla, pentru a da o culoare roz plăcută, dar și cartofii, care se potrivesc, de asemenea, la acest borș delicios. Important e cum dregeți gustul din smântână și șuncă și cât de bun este borșul, pentru că ciorba trebuie să fie acră. Iată de ce legume aveți nevoie!
Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan
Citește și: Pui cu smântână.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă de supă cremă de legume.Ușor de preparat
Ingrediente
- 2 morcovi
- 2 ardei grași de culori diferite
- 2 dovlecei
- 1 ardei iute (opțional)
- 300 g pulpă de roşii
- 2-4 frunze salată verde
- 2-3 linguri ulei
- 5-6 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 frunze leuştean
- sare
- piper
- borş
- 100 ml smântână
- 200 g şuncă
Cum se prepară borșul cu smântână ca în Bucovina
Rețetă de borș cu smântână ca în Bucovina. Legumele se curăță și se spală în mai multe jeturi de apă, după care se pun la fiert întregi, ca pentru supa-cremă.
După ce legumele au fiert se scot şi se pasează bine cu blenderul într-un bol. Peste crema de legume se adaugă pulpa de roșii și se mixează bine, iar apoi se subțiază amestecul cu zeama în care au fiert.
Se adaugă sare, piper, usturoiul pisat și borş şi se mai lasă să dea în clocot câteva minute.
La final, se oprește focul și se presară deasupra leuștean și pătrunjel după gust și se adaugă puțină smântână.
Ciorba se serveşte cu felii de şuncă, cu ceapă verde şi pâine proaspătă, dar și cu smântână extra.