Rețetă de brioșe cu cremă de alune. Gabriela Cristea și-a cucerit familia cu acest desert!

Rețetă de brioșe cu cremă de alune. Gabriela Cristea a pregătit, recent, o rețetă delicioasă de brioșe cu cremă de alune, inspirată din postările Anei Ciornei. Aluatul pufos ascunde în mijloc o cremă de alune congelată, alune de pădure și fulgi de ciocolată. Vedeta și-a impresionat întreaga familie cu acest desert, așa că merită să-l încerci și tu! Iată cum se pregătește deliciosul preparat!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Rețetă de brioșe cu cremă de alune. Prepararea este simplă: se alternează straturi de aluat și cremă, apoi totul se coace la 180°C, 25-30 de minute. Rețeta de brioșe cu cremă de alune a fost un succes în familia Gabrielei Gristea, spre bucuria ei, și le-a cucerit mai ales pe fetițele ei, Victoria și Iris.

Citește și: Ingredientul secret care face chiftelele pufoase. Rețeta cu care nu dai niciodată greș

„Îmi plac multe rețete pe care le postează Ana Ciornei. Am văzut rețeta asta de brioșe în urmă cu ceva vreme și mi-am zis că o să o încerc și eu la un moment dat. Azi a fost acel moment dat. Mulțumesc, Ana! Toată familia a fost fericită', a scris Gabriela Cristea pe pagina sa personală de Facebook.

Citește și: Rețetă de snițele de pui cu crustă de parmezan. Delicioase și rapid de pregătit!

Rețetă de brioșe cu cremă de alune – Ingrediente

240 g zahăr brun

4 ouă

extract de vanilie

200 ml ulei

250 ml lapte

250 g mascarpone sau smântână grasă

500 g făină

100 g cacao

15 g praf de copt

50 g alune de pădure

50 g fulgi de ciocolată

100 g Nutella sau altă cremă de alune

Citește și: Rețetă de Chicken Satay sau frigărui thailandeze. Se prepară foarte simplu

Rețetă de brioșe cu cremă de alune – Mod de preparare

1. Puneți câteva linguri de cremă de alune pe o foaie de copt și lăsați-o la congelator.

2. În timp ce crema se întărește, amestecați într-un bol zahărul brun, vanilia și ouăle. Adăugați apoi uleiul și laptele, apoi mascarpone.

3. Într-un bol separat, cerneți făina împreună cu cacao și praful de copt, după care turnați peste amestecul lichid, potrivit click.ro.

4. Puneți în fiecare formă de brioșă câte o lingură de aluat, crema de alune scoasă de la congelator, apoi încă o lingură generoasă de aluat.

5. Presărați alunele de pădure și fulgii de ciocolată deasupra. Brioșele se coc la 180°C, timp de 25-30 de minute. Poftă bună!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton