Rețetă de snițele de pui cu crustă de parmezan. Delicioase și rapid de pregătit!

Rețetă de snițele de pui cu crustă de parmezan. Sunt preferatele copiilor și rapid de pregătit, așa că nu veți da greș indiferent cât de pretențioși la mâncare ar fi cei mici.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de snițele de pui cu crustă de parmezan. Ingrediente

Piept de pui –  2 bucăți (aproximativ 500g), tăiate în șnițele subțiri

Făină – 100g

2-3 ouă mari

100g de parmezan răzuit fin (o parte pentru crustă, o parte pentru servit)

150-200g de pesmet (ideal pesmet panko, pentru o crustă mai crocantă)

Usturoi granulat (opțional) – după gust

Boia dulce (opțional) – după gust

Sare și piper după gust

Ulei pentru prăjit

Citește și: Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în apa în care fierbi pastele. Multe gospodine strică rețeta originală

Citește și: Ce să pui în salata Caesar ca să iasă ca la restaurant. Ingredientul secret pentru un preparat perfect

Cum se prepară snițelele de pui cu crustă de parmezan

Spală pieptul de pui și usucă-l bine cu prosoape de hârtie. Taie fiecare bucată de piept de pui pe orizontală, pentru a obține felii mai subțiri (aproximativ 1-1,5 cm grosime). În cazul în care cumperi direct piept de pui special feliat pentru șnițele ai scăpat de acest pas !

 Pune feliile de pui între două folii alimentare sau pungi de plastic și bate-le ușor cu un ciocan de șnițele, până ajung la o grosime uniformă de aproximativ 0.5 cm. Ai grijă să nu le rupi !

Condimentează șnițelele pe ambele părți cu sare și piper.

Citește și: Rețetă de vinete umplute. Chef Ștefan Popescu a explicat pașii: „Doamne, ce bine arată!’

Pregătește trei farfurii adânci sau boluri: una cu făină, a doua cu ouăle bătute bine și a treia cu pesmet în care pui și pesmetul. Dacă dorești, poți adăuga și usturoiul granulat și boiaua dulce pentru un plus de aromă.

Apoi iei fiecare bucată de carne, pe rând, și o treci prin făină, ou și pemset cu parmezan.

 Într-o tigaie mare, încinge suficient ulei cât să acopere jumătate din grosimea șnițelelor (aproximativ 1-2 cm). Focul ar trebui să fie mediu, nu foarte mare, pentru ca șnițelele să se gătească uniform și să nu se ardă crusta.

Când uleiul este încins (poți verifica punând un pic de pesmet, ar trebui să sfârâie imediat), așează șnițelele în tigaie, fără a aglomera. Prăjește-le în ture, dacă este necesar. Prăjește șnițelele timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii și crocante, iar carnea este gătită în interior.

 Scoate șnițelele pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Șnițelele cu parmezan sunt delicioase servite imediat și merg de minune cu felii de lămâie, piure de cartofi, cartofi prăjiți, o salată verde proaspătă, sos marinara sau sos de usturoi.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton