Chicken Satay, rețeta clasică din bucătăria thailandeză, se prepară ușor și rapid. Este vorba despre frigărui de pui marinate în sosuri aromate, care le dau un gust inconfundabil. Perfectă pentru o cină savuroasă fără prea mult efort.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Bucătăria thailandeză e o explozie de arome și culori, cu combinații perfecte de dulce, sărat, acru și picant. Folosește ingrediente proaspete și ierburi aromatice care dau un gust unic fiecărui preparat.
Rețetă de Chicken Satay – Ingrediente
300 g unt de arahide
200 g pastă de curry roșu thailandez
4 linguri sos de soia
400 ml lapte de cocos (o conservă)
1 kg pulpe de pui dezosate și fără piele
2 linguri ulei vegetal sau de floarea-soarelui
25 g coriandru tocat (opțional)
Sare și piper negru
Citește și: Rețetă supă cremă de dovlecei cu legume
Citește și: Rețetă de vinete umplute. Chef Ștefan Popescu a explicat pașii: „Doamne, ce bine arată!’
Rețetă de Chicken Satay – Mod de preparare
1. Amestecă untul de arahide, pasta de curry, sosul de soia și 50 ml lapte de cocos până obții o pastă fină.
2. Pune două treimi din compoziție într-o oală, apoi adaugă restul de lapte de cocos și amestecă.
3. Taie puiul în bucăți, amestecă-le cu restul compoziției și pune carnea pe bețele de frigărui.
Citește și: Care este ingredientul secret pentru un humus perfect. Ce nu știai despre rețeta tradițională
4. Prăjește carnea în ulei, la foc mediu, până se rumenește bine, potrivit independent.co.uk.
5. Încălzește sosul, ajustează gustul și adaugă coriandru, dacă vrei. Servește frigăruile cu sosul satay, turnat deasupra sau separat.
Sursa foto: Freepik