Rețetă de chiftele din piure de cartofi. Ușor de preparat

Publicat pe

Dacă te-ai plictisit de cartofii preparați în mod clasic, atunci chiftelele din piure de cartofi sunt perfecte pentru a alunga monotonia. Alături de o salată sau legume la grătar pot fi un preparat delicios și sănătos în același timp.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Fără a avea nevoie de prea multe ingrediente, chiftelele din piure de cartofi vor fi gata în aproximativ o oră și cu siguranță vor fi pe gustul întregii familii. Iată cum se prepară chiftelele din piure de cartofi.

Citește și: Rețetă mâncare de roșii.

Citește și: Dulceață de cireșe.

Citește și: Cum a început relația dintre Marius Moga și soția lui, Bianca Lăpuște:

Citește și: Andreea Antonescu, dezvăluiri despre Survivor. Ce nu s-a văzut la TV:

Ingrediente – Rețetă chiftele din piure de cartofi

  • 1 kg cartofi vechi
  • un ou plus un gălbenuș
  • o ceapă medie
  • 100 g cașcaval ras
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 legătură de mărar
  • sare, piper

Mod de preparare – Rețetă chiftele din piure de cartofi

Cartofii se spală bine și, fără să se decojească, se pun la fiert. Se vor curăța când încă sunt călduți, potrivit retete.unica.ro.

Cartofii se vor pasa ca pentru piure, însă nu chiar atât de fin, apoi se vor amesteca cu ceapa tocată mărunt, oul întreg și gălbenușul, cașcavalul, sarea și piperul.

Chifteluțele se vor modela aplatizate cu mâna umedă, iar dacă compoziția este prea moale se poate adăuga făină. După ce sunt modelate, se trec prin făină și se mai lasă 30 de minute.

Chiftelele din piure de cartofi se vor pune la prăjit în tigaie. După ce sunt gata, peste ele se va presăra mărar tocat.

Sursa foto: retete.unica.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter