Rețetă de compot de piersici. Gata în 3 pași simpli

Publicat pe

Rețetă de compot de piersici. Ușor de preparat și extrem de sănătos, compotul de piersici este minunat pentru zilele de iarnă! Acesta poate fi un desert savuros în momentele în care simți nevoia atât de un fruct, cât și de ceva dulce!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Dacă ești o persoană căreia îi plac fructele, compotul de piersici este alegerea ideală pentru momentele în care simți nevoia să mănânci ceva dulce. Acesta nu doar că este foarte sănătos, ci este și extrem de gustos! Cu atât mai mult, puteți face mai multe borcane pentru a le avea pe tot parcursul anului.

Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată

Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute

Citește și: Rețetă de mâncare de roșii cu orez.Preparat gustos

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin

Rețetă de compot de piersici – Ingrediente

  • 5 kg de piersici
  • 1 kg de zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 3 litri de apă

Rețetă de compot de piersici – Mod de preparare

  1. Se pune apa la fiert împreună cu zahărul și batonul de vanilie. Lăsați-le pe foc până când se formează un sirop.
  2. Între timp, vă veți ocupa de piersici. În primă fază acestea se spală bine, apoi se curăță de coajă. După ce sunt perfect curățate, se taie în jumătăți și se îndepărtează sâmburii. Se pun la fiert în siropul obținut până se înmoaie.
  3. Compotul obținut se toarnă în borcane sterilizate în prealabil. Acestea se închid ermetic, se învelesc cu o pătură și se lasă la răcit până a doua zi. Este important de menționat că pentru a fi păstrate cât mai mult timp, trebuie depozitate într-un loc răcoros!

Sursă foto: iStock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter