Se apropie sezonul rece și gospodinele încep să umple cămările cu bunătăți, așadar ne-am gândit să vă oferim o rețetă de dulceață de gogonele verzi, că tot este vremea lor. Vă va surprinde gustul incredibil de parfumat!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de dulceață de gogonele verzi. Dulceața este nelipsită de pe mesele românilor la micul dejun și nu numai, și cum este sezonul ei, a venit momentul ca gospodinele să scoată caietele de rețete. Una dintre cele mai gustoase este dulceața de gogonele verzi, iar secretul ei constă în ingredientele care-i potențează gustul. Chiar dacă, la prima vedere, denumirea nu pare atrăgătoare, vă garantăm că rezultatul va fi unul surprinzător.
Rețetă de dulceață de gogonele verzi
Gogonelele verzi sunt folosite, de obicei, pentru murat și în unele părți ale lumii se consumă chiar și prăjite, însă, iată, există și varianta dulce, care este cel puțin la fel de gustoasă. Dacă tot puneți conserve pentru iarnă în oțet sau saramură, nu ar strica să păstrați 2 kilograme de gogonele și pentru dulceață. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
- 2 kg gogonele
- un kg zahăr
- 2 lămâi
- o păstaie vanilie
- o bucățică de ghimbir
- un baton de scorțișoară
- 2 steluțe de anason
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Citește și: Ciorbă rusească de raţă cu hrişcă.Rețetă pentru toamnă
Citește și: Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de prăjitură rapidă cu struguri.Simplă și delicioasă
Cum se prepară dulceața de gogonele verzi
Rețetă de dulceață de gogonele verzi. Alegeți gogonele frumoase, nelovite. Pot fi și puțin roșii, pentru culoare. Spălați-le bine, tăiați-le pe jumătate, apoi scoateți-le cotoarele și miezul cu o linguriță și tăiați-le în cubulețe. Într-un vas încăpător adăugați alternativ straturi de gogonele, zahăr, lămâie (taiată felii subțiri) și păstaia de vanilie. Se lasă la macerat timp de 24 de ore. Din când în când, amestecați, pentru omogenizare.
A doua zi, se pune dulceața la fiert, la foc mediu, timp de 30 de minute. După aceea, scoateți păstaia de vanilie (dacă nu aveți, puteți folosi esență). După ce trece jumătatea de oră, adăugați scorțișoara (poate fi și măcinată), ghimbirul și steluțele de anason. După 15-20 de minute, se scoate batonul de scorțișoară, iar dulceața se pune în borcane. Se îmbuteliază pe când este caldă.
Foto: Shutterstock