Rețetă de faguri cu cremă de ciocolată. Desertul copilăriei

Publicat pe

Dacă nu ați încercat până acum faimoasa rețetă de faguri cu cremă de ciocolată sau cu gem, a venit momentul să vă surprindeți familia și apropiații. Sunt un deliciu și, nu în ultimul rând, un desert de casă ieftin și ușor de preparat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de faguri cu cremă de ciocolată

Orice gospodină are în casă, chiar de pe vremuri, binecunoscuta presă manuală pentru goffre sau vafe, care se încălzește pe foc și totul e gata în doi timpi și trei mișcări. Acum însă, au apărut și aparatele electrice dedicate acestui tip de desert, așadar, indiferent de care dintre ele dispuneți, veți pregăti un desert savuros cu minimum de ingrediente, dar și de efort. Mai mult, fagurii pot fi umpluți cu tot felul de creme – de ciocolată, cacao sau diferite gemuri și magiunuri. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara acest desert delicios!

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

Faguri

  • 3 ouă
  • 50 g zahar
  • 50 g ulei
  • 50 g lapte
  • 200 g făină
  • esență de vanilie sau zahăr vanilinat
  • coajă rasă de portocală (opțional)
  • sare

Umplutură

250 g cremă de ciocolată (Nutella) sau cremă de cacao făcută în casă, gem sau magiun de fructe (caise, piersici, prune etc.)

Cum se prepară fagurii umpluți cu ciocolată

Rețetă de faguri cu cremă de ciocolată. Cantitățile sunt pentru 20 de bucăți de faguri umpluți (ies 40 de goffre). Bateți bine ouăle cu zahărul și praful de sare, apoi adăugați uleiul, laptele, vanilia și, la urmă, făina, în plaoie. Se amestecă totul până ce compoziția devine onctuoasă, puțin mai groasă decât aluatul de clătite.

Între timp, încingeți aparatul pentru faguri – îl puteți folosi atât pe cel electric, cât și pe cel clasic, care se pune pe aragaz. Înainte de prima folosire, ungeți cu puțin ulei, pentru a nu se prinde aluatul de faguri. Puneți o lingură de cocă în fiecare compartiment. Nu exagerați cu cantitatea, fiindcă nu vreți ca aluatul să dea pe dinafară. Eventual, faceți o probă. În 4-5 minute cel mult, fagurele trebuie să fie gata, când a prins o culoare arămie.

După ce se răcesc fagurii, umpleți-i după preferințe cu cremă de ciocolată sau gem și lipiți-i doi câte doi. De asemenea, fagurii pot fi serviți și simpli, glazurați cu ciocolată și cu o porție generoasă de înghețată deasupra.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter