Dacă ești adeptul preparatelor tradiționale, îți recomandăm rețeta de icre din brânză, culeasă din caietul bunicii. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest deliciu culinar. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Icrele din brânză pot reprezenta un aperitiv delicios când vorbim de o masă în familie. Rețeta nu mai este atât de populară astăzi, însă își va găsi cu siguranță adepți, având în vedere gustul delicios și ușurința cu care se prepară.
Citește și: Rețeta de paste „Barbie” cu sfeclă
Citește și: Rețetă de zacuscă de fasole. Preparatul ideal pentru sezonul rece
Citește și: Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară
Citește și: Rețetă de rulouri aperitiv cu vinete şi mozzarella
Rețetă de icre de brânză – Ingrediente
200 g brânză dulce
o ceapă
2 lingurițe zeamă de lămâie proaspătă
o linguriță de sare (sau după gust)
Boia după gust
Două ouă fierte
Un sfert de pahar de ulei
Rețetă de icre de brânză – Mod de preparare
1. Într-un castron, se amestecă brânza cu ceapa mărunțită. Deasupra, se adaugă zeama de lămâie, sarea, uleiul și unul dintre ouă.
2. Folosind un mixter electric sau o lingură de lemn, compoziția se amastecă bine.
3. În funcție de preferințe, gustul icrelor poate fi ajustat cu puțin oțet sau sare, potrivit playtech.ro.
4. Pentru o compoziție mai subțire, puteți adăuga lapte sau smântână.
5. Icrele se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de a fi servite.
Sursa foto: Freepik