Rețetă de nuga de casă. Gata în câteva minute!

Publicat pe

Dacă vă e dor de gustul copilăriei, vă sugerăm cea mai simplă rețetă de nuga de casă, un desert delicios, care se prepară în doar câteva minute… și se mănâncă la fel de repede.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați încercat niciodată o rețetă de nuga de casă, la gândul că este un preparat cu un proces de gătire laborios, veți avea o surpriză plăcută. Faimosul desert al copilăriei este pe cât de gustos, pe atât de ușor de preparat. Nuga sau alvița de casă poate fi pregătită cu nuci, alune, migdale, dar și cu fructe uscate, care dau un plus de savoare preparatului.

Rețetă de nuga de casă

Dacă vă e dor de gustul copilăriei, vă sugerăm să încercați faimoasa nuga de casă, un preparat care se pregătește în doar câteva minute și este pe placul tuturor. E adevărat, este o bombă calorică, însă, dacă o consumați cu moderație și nu în fiecare zi, rezultatele nu vor fi dezastruoase, cu atât mai mult cu cât conține ingrediente naturale. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara nuga de casă!

Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână.Ingredientul secret

Citește și: Rețetă pentru budincă de dovlecei cu brânză

Citește și: Rețetă de ruladă de dovlecei.Preparat delicios

Citește și: Rețetă de ardei murați umpluți cu varză.Simplu și delicios

Ingrediente

  • 5 albușuri
  • 200 g miere
  • 300 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g nuci, alune, migdale, fistic
  • caise uscate și merișoare (opțional)
  • 2 blaturi de napolitană din comerț

Cum se prepară nuga de casă

Rețetă de nuga de casă. Alvița sau nuga de casă este unul dintre dulciurile copilăriei, acest preparat delicios fiind nelipsit din cofetării, dar și din cămările bunicilor noastre. Puțini știu însă că este extrem de simplu de făcut și nu necesită cine știe ce pricepere în bucătărie. Iată, așadar cum se prepară!

Albușurile se bat până devin spumă. Între timp, se pune mierea pe foc, se adaugă zahărul și zeama de lămâie. După ce s-a topit zahărul, se ia vasul de pe foc și se amestecă energic, până compoziția devine groasă. Această compoziție se toarnă peste albușuri și se omogenizează. După aceea, se pune vasul din nou pe foc, amestecând încontinuu.

După ce compoziția s-a îngroșat și a devenit omogenă, se ia vasul de pe foc și se adaugă zahărul vanilat și nucile, alunele și migdalele (în funcție de preferință). Pentru culoare, puteți adăuga și câteva caise mărunțite și merișoare. Atenție însă la caise, fiindcă sunt destul de dulci!

Apoi, întindeți compoziția în mod egal între cele două blaturi de napolitană și presați bine. După ce se mai răcește puțin, tăiați nuga în pătrate sau în romburi.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter