Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână. Ingredientul secret

Publicat pe

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână ca-n Ardeal, a venit momentul să vă surprindeți familia cu un preparat savuros, al cărui ingredient secret va transforma o simplă ciorbă într-un preparat de 5 stele!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cu siguranță orice gospodină a gătit o rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână. Este un preparat tradițional, simplu de făcut, gustos și, nu în ultimul rând, ieftin. Locuitorii din zona Ardealului folesesc un ingredient mai puțin folosit în zona de sud, care însă dă acestei ciorbe un gust absolut incredibil – tarhonul. Vă garantăm că, odată ce veți încerca această rețetă, nu veți mai renunța la el!

Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână

Dacă nu aveți prea mult timp de stat în bucătărie, vă provocăm să încercați o rețetă de ciorbă de cartofi cu tarhon senzațională. Timpul de pregătire e scurt, însă gustul este incredibil. Iar dacă doriți să-i accentuați savoarea, puteți adăuga și puțină afumătură. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Citește și: Rețetă de ciorbă de lobodă, de post. Cel mai sănătos preparat, primăvara. Ce vitamine conține

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Salam de biscuiți de post. Cea mai simplă rețetă

Ingrediente ciorbă de cartofi cu smântână

  • 500 g cartofi
  • 2 ardei kapia
  • 2 g ardei grași
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 2 tije țelină
  • 2 linguri tarhon în oțet (sau uscat)
  • 150 g afumătură (opțional)
  • 50 ml ulei
  • 200 g smântână
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • piper

Cum se prepară ciorba de cartofi cu smântână

Rețetă de ciorbă de cartofi cu smântână. Curățați și spălați legumele. Tăiați cuburi mici morcovii și ardeii, iar ceapa și țelina tocați-le mărunt. Între timp, încingeți uleiul într-o oală și căliți legumele câteva minute. După ce s-au înmuiat, turnați deasupra 3-4 litri de apă.

Lăsați legumele să fiarbă aproximativ 15 minute, iar apoi adăugați în oală cartofii tăiați cuburi. Dacă sunteți pasionați de carne, tot atunci puteți adăuga și afumătura. După un sfert de oră, adăugați tarhonul conservat în oțet (de obicei, se găsește în piață, la țărani, gata conservat). Adăugați sare și piper după gust. Amestecați bine smântâna cu cele două gălbenușuri și, după ce opriți focul, puneți câte puțină zeamă peste, până se omogenizează și se subțiază. Apoi, turnați smântâna cu ou peste ciorbă.

Aroma puternică a tarhonului nu mai necesită și altă verdeață, dar, dacă doriți, puteți adăuga și puțin leuștean.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter