Rețeta de Pavlova. Tortul Pavlova, un fabulos desert cu bezea și frișcă, a fost creat în onoarea Annei Pavlova, prim balerina a Baletului Imperial Rus și a baletului rus Diaghilev. Pavlova este un dulce echilibrat și ușor ca un fulg, cu blat de bezea crocantă, crema de friscă și garnisit cu fructe proaspete.
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Cuprins
În anul 1926 Anna Pavlova a ajuns si in Australia si Noua Zeelanda unde publicul a fost cucerit de gratia și talentul sau. Ea nu danseaza, ci zboara prin aer, ca pasarile!', scria presa. De atunci și până în zilele noastre, Noua Zeelandă și Australia sunt în război culinar în legatura cu paternitatea desertului inspirat de balerina Anna Pavlova.
Rețeta de Pavlova. Ingrediente
Pentru bezea:
- 8 albușuri
- jumătate de linguriță de cremă de tartar
- 355 de grame de zahăr
Pentru frișcă
- 3 căni de smântână rece
- 3 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
- sare
Pentru decor
- căpșune
Citește și: Rețetă de chiftele din cartofi. Ce trucuri are Gina Bradea pentru chiftele pufoase și delicioase
Rețeta de Pavlova. Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 120 de grade. Asigurați-vă că bolul de amestecare este curat, fără reziduuri uleioase, deoarece grăsimea va împiedica bezeaua să atingă volumul complet. Pentru a obține cea mai bună textură, trebuie să aveți o temperatură constantă și un timp de răcire foarte lent.
Începeți prin a separa ouăle. Într-un bol mixați bine albușurile și crema de tartar. Bateți la viteză medie până se formează un strat spumos și opac, aproximativ 30 de secunde. Turnați încet și zahărul și mai mixați încă 2 minute.
Răzuiți marginile bolului pentru a încorpora tot zahărul, apoi bateți la viteză medie-mare, până se formează vârfuri lucioase și tari, 7 până la 10 minute. Puneți o hârtie de copt pe o tava mare de cuptor. Folosiți o spatulă de silicon și puneți toată bezeaua în centrul tăvii.
Împingeți compoziția ușor din centru spre exterior, într-o formă ovală sau rotundă. Faceți o adâncitură în centru. Coaceți până când bezeaua este uscată și crocantă la exterior și de culoare alb-gălbuie, aproximativ 1 oră și 40- 45 de minute.
Citește și: Rețetă simplă pentru gogoși pufoase. Secretul celor mai delicioase gogoși făcute în casă
Secretul pentru o Pavlova perfectă
Secretul pentru o Pavlova perfectă este să opriți apoi cuptorul și să lăsați bezeaua să se odihnească cu ușa închisă timp de cel puțin o oră. În tot acest timp, puteți pregăti crema. Adăugați smântâna, zahărul pudră, extractul de vanilie și sarea într-un bol și începeți să mixați.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/05/001-cover-1-1-132.jpg)
Bateți la viteză medie-mare până se formează o cremă fină, 2 până la 4 -5 minute, potrivit kfetele.ro.
Peste bezeaua complet răcită, adăugați cu o spatulă crema, în adâncitură creată. Adăugați deasupra fructele de pădure și serviți imediat. Pavlova se servește cel mai bine în termen de 24 de ore de la coacere. Chiar dacă desertul poate pierde din partea crocantă, prăjitura va avea un gust delicios o zi, maxim două dacă este păstrată bine la frigider.