Rețetă de plăcintă cu dovlecei. Peparat delicios

Publicat pe

Rețetă de plăcintă cu dovlecei. Preparatele cu dovlecei sunt la mare căutare în ultima perioadă, mai ales de când cei românești au apărut în piețe. În cazul în care vă doreați să preparați ceva gustos cu dovlecei, rețeta recomandată de noi este delcioasă și ușor de făcut.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de plăcintă cu dovlecei. Plăcinta cu dovlecei este perfectă pentru masa de prânz. În plus, membrii familiei vor fi dați pe spate de un asemenea preparat. Tot ce trebuie să faceți pentru a găti plăcinta cu dovlecei perfectă este să urmați pașii de mai jos.

Citește și: Rețetă de tartă cu dovlecei și roșii.Un prânz fresh de vară

Citește și: Rețetă de dovlecei, gata în doar două minute

Citește și: Rețetă de găluște cu prune.Li se spune și gomboți

Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi.Simplu și delicios

Rețetă de plăcintă cu dovlecei – Ingrediente

– 2 dovlecei

– 2 morcovi

– 2 fi re de ceapă verde

– 4 căţei de usturoi

– O jumătate de ardei gras roşu

– 150 de grame de urdă sau telemea de vaci mai puţin sărată

– 50 de grame de telemea de capră sărată mai tare

– 80-100 de grame de pastramă din piept de pui

– Un ou

– 30 mililitri de ulei

– 2 linguri de mălai

– 3 linguri de orez amestecat cu quinoa (puteţi folosi şi orez simplu)

– O legătură de mărar sau pătrunjel proaspăt

– Sare şi piper, după gust

Pentru crustă:

– Un ou

– 70 de grame de iaurt 2% grăsime

– O lingură de mălai

Rețetă de plăcintă cu dovlecei – Mod de preparare

1. Pentru început, spălați și curățați dovleceii și morcovii. Într-un bol, dați pe răzătoarea mare dovlceii, puneți sare peste ei, amestecați și lăsați deoparte.

2. Într-un alt bol, dați pe răzătoare morcovii. Apoi, tăiați ardeii și ceapa în bucățele mici. Zdrobiți usturoiul, tocați-l și adăugați-l în bolul cu ardeiul gras și ceapa.

3. Separat, cu ajutorul unei furculițe, zdrobiți telemeaua mai puțin sărată, iar telemeaua de capră dați-o pe răzătoare. Amestecați-le. 

4. Pastra de pui tăiați-o bucățele, iar apoi tăiați mărunt mărarul și pătrunjelul. Apoi, luați un bol mare și puneți în el dovleceii scurşi de apă între palme, brânza rasă, morcovii raşi, ardeiul, ceapa, usturoiul şi mărarul/pătrunjelul, bucăţelele de pastramă de pui, potrivit csid.ro.

5. Ulterior, spargeți un ou și adăugați-l în bolul mare. Apoi, tot în bolul cu întreaga compoziție, puneți și 2 linguri de mălai, 3 de orez (nefiert, doar clătit în 2-3 ape) şi uleiul. Puneți sare și piper după gust și amestecați bine.

6. Ungeți o tavă de yena/ceramică cu ulei sau unt și tapetaţi cu o lingură demălai sau pesmet. Apoi, puneți în tavă compoziția de plăcintă, nivelați și presărați pe deasupra o lingură de mălai sau pesmet.

7. Într-un bol, bateți un nou, puneți iaurt, sare și piper peste. Amestecați și adăugați peste plăcintă.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați plăcinta cu dovlcei la copt timp de 70-80 de minute, la 180 de grade Celsius.Lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia.

Poftă bună!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter