Rețetă de șnițel polonez. Șnițelul polonez este diferit de cel clasic, din punct de vedere al texturii, dar și a compoziției. Cu toate aceste are un gust excepțional, iar în ultima vreme a început să fie pregătit și de gospodinele din alte țări.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Șnițelele sunt preferatele copiilor, dar și ale adulților. Niciodată nu poți da greș cu un șnițel, indiferent cât de pretențios la mâncare ar fi un copil. Șnițelele poloneze se prepară diferit față de cele clasice, însă sunt la fel de delicioase!
Rețetă de șnițel polonez. Ingrediente
- 360 grame de piept de pui;
- 50 grame de cașcaval răzuit;
- 1/2 ardei gras roșu;
- 1/2 ardei gras verde;
- 1 ou;
- 2 linguri de făină albă;
- 2 linguri de iaurt (smântână);
- pătrunjel verde tocat;
- sare;
- piper;
- boia roșie dulce;
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit.
Citește și: Cum se face cireșata. Cea mai simplă rețetă
Citește și: Rețeta de Pavlova și toate secretele pentru un desert perfect
Șnițel polonez, mod de preparare
Se spală pieptul de pui și se lasă la scurs, după care se curăță și se toacă mărunt. Se dă cașcavalul prin răzătoare, se taie ardei grașii, apoi se toacă și pătrunjelul verde. Totul se amestecă într-un bol alături de sare, piper, boia de ardei, ou, făină și iaurt.
Când amestecul devine omogen, se ia câte o lingură încărcată de compoziție și se amestecă cu pieptul de pui. Se netezește ușor în strat de maxim 1 cm grosime și se dă forma dorită.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/05/001-cover-1-168.jpg)
Apoi, se pune în tigaie, în uleiul încins. Șnițelele se lasă la prăjit la foc mic până când prind o crustă rumenă, după care se întorc pe partea cealaltă.
După ce se rumenesc pe ambele părți, șnițelele se scot și se pun într-un vas, cu o foaie de hârtie absorbantă. Se servesc calde, alături de piure de cartofi sau de un sos de usturoi.
sursa: Realitatea.net