Rețetă de vinete cu parmezan. Ușor de gătit!

Publicat pe

Rețetă de vinete cu parmezan. De clasica salată de vinete cu maioneză am auzit cu toții, dar v-ați gândit vreodată să încercați ceva nou? Dacă sunteți pregătiți, atunci vă provocăm să preparați rețeta de vinete cu parmezan. După recomandarea noastră, cu siguranță veți mai vrea să o gătiți din nou, pentru că gustul va fi un adevărat miracol pentru papilele gustative!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de vinete cu parmezan. Vinetele sunt cunoscute pentru multiplele beneficii aduse organismului uman. Sunt bogate în fier, calciu și alte minerale și au un gust senzațional. Pe lângă asta, un mare avantaj e că pot fi gătite în diferite moduri. Rețeta de vinete cu parmezan este potrivită pentru întreaga familie și este gata în doar o oră!

Citește și: Rețetă de pizza cu dovlecei.Te vei îndrăgosti de gustul ei

Citește și: Rețetă prăjitură Regina Maria.Gustul copilăriei tale

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu maioneză.Simplu și gustos

Citește și: Rețetă vinete prăjite la borcan.Ușor de făcut

Rețetă de vinete cu parmezan – Ingrediente

  • 4 vinete
  • 4 cepe roşii
  • 2 ardei capia
  • 100 g parmezan
  • 50 g pesmet
  • 8 roşii
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 3-4 linguri ulei de măsline

Rețetă de vinete cu parmezan – Mod de preparare

1. Mai întâi, spălați vinetele sub jet de apă rece. Apoi, trebuie să le tăiați rondele de mărime medie. Pe deasupra se presară sare și piper după gust.

2. După ce ați condimentat rondele de vinete, acestea se lasă preț de câteva minute în sită. Mai apoi, ele trebuie stoarse de zeamă. Nu vă faceți grijă, chiar dacă facți acest procedeu, ele nu-și vor pierde aroma.

3. După aceea, rondele de vinete se ung cu ulei. Odată unse pe ambele părți, bucățile de legumă se trec prin pesment, pentru un gust ca la carte, după cum notează site-ul retete.unica.ro.

4. Mai apoi, luați o tigaie în care adăugați puțin ulei de măsline. După ce acesta s-a încins, puteți adăuga pe rând feliile de vânătă. Bucățile de legumă trebuie prăjite câte 3-4 minute pe o parte și 3-4 pe cealaltă parte, pentru a se face la fel de bine pe ambele părți.

5. În timp ce bucățile de vânătă se prăjesc, vă puteți ocupa și de ceapa. Trebuie curățată, spălată, iar mai apoi tăiată. Ea se călește în tigaie, în doar câteva picături de ulei, până ce se înmoaie.

6. Între timp, luați o tavă destul de încăpătoare din bucătărie. Ea trebuie tapetată cu ulei și pesmet.

7. Ocupați-vă acum și de roșii. După ce le-ați spălat bine, sub jet de apă rece, ele trebuie tăiate tot rondele, la fel ca vinetele. Acestea se așază cu grijă în tavă, se adaugă apoi și ceapa călită, urmată de rondelele de vinete.

8. Acum urmează partea preferată a fanilor de brânzeturi! Acoperiți întregul preparat cu un strat de parmezan, după ce l-ați amestecat cu pesmet. Stratul poate fi după preferințele fiecăruia.

9. Băgați apoi tava în cuptorul deja încins și lăsați să se facă 20 de minute, până ce capătă o culoare arămie. Rețeta de de vinete cu parmezan se servește cu salată de roșii, iar pentru un aspect mai plăcut, puteți orna preparatul cu cimbru și frunze de busuioc.

Sursă foto: Pixabay

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter