Rețetă de pâine fără făină. Este un preparat delicios, sănătos și perfect mai ales pentru persoanele care țin dietă și simt nevoia să mănânce pâine. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Pâinea fără făină a devenit o opțiune tot mai populară pentru cei care vor să adopte un stil de viață sănătos sau să evite glutenul. Preparată din ingrediente simple și nutritive, precum lintea și iaurtul, această rețetă oferă o alternativă gustoasă și sățioasă la pâinea clasică.â
Citește și: Rețetă de șnițel polonez. Cu ce se deosebește de cel clasic și care este secretul unui preparat delicios
Rețetă de pâine fără făină. Ingrediente
-2 ouă
-200 g de linte (înmuiată în apă pentru aproximativ două ore)
-2 linguri de iaurt grecesc
-100 g de brânză feta
-2 fire de ceapă verde
Citește și: Sorbet de căpșuni cu scorțișoară și lămâie, un deliciu de sezon
-1 linguriță de praf de copt
-1 linguriță de praf de sare
-piper
-50 g de spanac proaspăt
-1 lingură de ulei de măsline extravirgin
-semințe de susan pentru topping
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/06/001-cover-93.jpg)
Rețetă de pâine fără făină. Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Pune în blender lintea înmuiată, ouăle și iaurtul, apoi mixează până obții o compoziție fină și omogenă. Toarnă amestecul într-un bol mare, adaugă restul ingredientelor și amestecă bine.
Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, toarnă compoziția în tavă și presară deasupra semințele de susan. Coace timp de 55-60 de minute, până când pâinea crește și o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Pâinea fără făină este acum gata de servit. Se poate consuma alături de orice preparat sau simplă. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik