E vremea căpșunilor, așa că nu ezita să prepari un deșert care să aibă la bază aceste fructe delicioase. Iată cum poți să pregătești un sorbet de căpșuni cu scorțișoară și lămâie! În loc de căpșuni poți folosi oricare alte fructe de pădure de sezon: zmeură, mure sau afine.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Dacă vei urma pașii întocmai, vei reuși să surprinzi pe toată lumea cu acest dulce de sezon. Contează mult și căpșunile pe care le alegi, dar și întreg procesul de preparare. Scorțișoara pe care o foloseștă dă produsul final o anumită consistență. În plus, aceasta poate fi și un ingredient de bază în curele de slăbire.
Citește și: Rețetă simplă pentru gogoși pufoase. Secretul celor mai delicioase gogoși făcute în casă
Ingrediente pentru sorbetul de căpșuni
-500 g căpșuni proaspete, spălate și curățate de codițe
-o lingură cu miere
-100 g zahăr tos
-zeama de la o lămâie
-rasă de la o jumătate de lămâie
-1/4 linguriță cu scorțișoară măcinată
-100 ml apă
Citește și: Rețetă de cremă catalană. Desert de origine spaniolă
Citește și: Rețetă de chiftele din cartofi. Ce trucuri are Gina Bradea pentru chiftele pufoase și delicioase
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/05/001-cover-1-1-159.jpg)
Mod de preparare sorbet de căpșuni
Căpșunile se spală în apă rece, fără a îndepărta codițele, pentru a evita pătrunderea apei în fructe. Apoi, se îndepărtează codițele și se taie căpșunile în jumătăți și se pun într-un bol. Ulterior, într-o cratiță mică, se combină apa, zahărul și scorțișoara.
Se încălzește totul la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet. Ulterior, se adaugă și zeama și coaja de lămâie. Totul se amestecă foarte bine și se fierbe încă un minut, iar apoi, siropul se lasă la răcit la temperatura camerei, conform RTV.
Se pune în blender siropul răcit alături de căpșuni și se mixează până când se transformă într-un piure fin. Se adaugă și mierea, amestecând bine cu o lingură de lemn. Piureul se pune într-un vas termorezistent și se introduce în congelator.
Se amestecă bine timp de trei ore, la fiecare jumătate de oră. Apoi, se scoate din congelator și se lasă în jur de cinci minute la temperatura camerei, pentru a se înmuia ușor. Se formează biluțe cu o lingură de înghețată și se așează în cupe, apoi se decorează cu frunze de mentă și felii de căpșuni. Pentru un plus de savoare, se presară praf de scorțișoară peste sorbet.