Delicată, aromată și cu o textură moale, crema catalană este unul dintre cele mai populare deserturi ale bucătăriei spaniole. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest preparat inedit. Poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Crema catalană seamănă la prima vedere cu celebra crème brûlée, însă se distinge prin arome și textură.
Citește și: Rețetă de tostada maxicană cu pui
Citește și: Rețetă de bibimbap sau orez coreean
Citește și: Rețetă de rulouri de pui cu sparanghel
Rețetă de cremă catalană – Ingrediente
500ml lapte
100g zahar
2 batoane de scorțișoară
4 gălbenușuri
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
10g amidon de porumb
zahăr brun pentru caramelizat
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/05/001-cover-1-74.jpg)
Rețetă de cremă catalană – Mod de preparare
1. Dizolvă amidonul într-o cantitate mică de lapte rece.
2. Pune restul de lapte într-o cratiță, adaugă scorțișoara, coaja rasă de lămâie și portocală, plus 50g de zahăr. Lasă totul la fiert.
3. Între timp, bate gălbenușurile cu alte 50g de zahăr, apoi adaugă amidonul dizolvat și amestecă bine.
4. Când laptele dă în clocot, toarnă-l peste amestecul de ouă și omogenizează, potrivit freshful.ro.
5. Pune totul înapoi în cratiță și fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă și devine cremos.
6. Toarnă crema în boluri termorezistente, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la frigider pentru cel puțin 2 ore.
7. La final, presară deasupra zahăr brun și caramelizează.
Sursa foto: Freepik