Rețetă de cremă catalană. Desert de origine spaniolă

Delicată, aromată și cu o textură moale, crema catalană este unul dintre cele mai populare deserturi ale bucătăriei spaniole. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest preparat inedit. Poftă bună!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Crema catalană seamănă la prima vedere cu celebra crème brûlée, însă se distinge prin arome și textură.

Citește și: Rețetă de tostada maxicană cu pui

Citește și: Rețeta de spaghete cu ton a Maicii Antonia de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea. Secretele unui preparat delicios

Citește și: Rețetă de bibimbap sau orez coreean

Citește și: Rețetă de rulouri de pui cu sparanghel

Rețetă de cremă catalană – Ingrediente

500ml lapte

100g zahar

2 batoane de scorțișoară

4 gălbenușuri

coaja rasă de la o lămâie

coaja rasă de la o portocală

10g amidon de porumb

zahăr brun pentru caramelizat

Rețetă de cremă catalană – Mod de preparare

1. Dizolvă amidonul într-o cantitate mică de lapte rece.

2. Pune restul de lapte într-o cratiță, adaugă scorțișoara, coaja rasă de lămâie și portocală, plus 50g de zahăr. Lasă totul la fiert.

3. Între timp, bate gălbenușurile cu alte 50g de zahăr, apoi adaugă amidonul dizolvat și amestecă bine.

4. Când laptele dă în clocot, toarnă-l peste amestecul de ouă și omogenizează, potrivit freshful.ro.

5. Pune totul înapoi în cratiță și fierbe la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă și devine cremos.

6. Toarnă crema în boluri termorezistente, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la frigider pentru cel puțin 2 ore.

7. La final, presară deasupra zahăr brun și caramelizează.

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton